Kadayıflı Muhallebi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
1lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200ml)

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıfları ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat derin dondurucuda bekletebilirsiniz ).
Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve şekeri kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Son olarak cevizi ilave edin.
Bir süre daha kavurun ocaktan alın.
Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra kızarmaya devam edecektir o yüzene derin geniş bir kaba aktarın ve ara ara karıştırın soğumasını sağlayın.
Muhallebinin hazırlanışı.
Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alalım 10- 15 dakika soğumaya bırakalım.
Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edelim mikser yardımıyla pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpalım.
Yaklaşık 30 cm çapında borcama kadayıfların yarısını dökelim borcamın tabanına yayalım.
Üzerine hazırladığımız muhallebimizin tamamını dökelim.
Ayırdığımız kadayıfların yarısını üstüne serpelim hepsini muhallebiyi kapatacak şekilde.Tatlıyı soğuyana kadar bekleyin buzdolabına kaldırın.Afiyet olsun
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt