Kadayıflı Muhallebi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağımızı eritip içerisine doğranmış kadayıfımızı ve şekerimizi ekleyip güzelce kavuralım.
Kavrulan kadayıfa cevizimizide ekleyip 1-2 dk kavurup soğuması için ocaktan alalım.
Muhallebimiz için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Ocaktan alırken içine vanilyamızı ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebinin içine kremamızı ilave edip mikserle çırpalım.
Borcamın içine kadayıflı harcın yarısını her yerine gelecek şekilde serpiştirelim.
Üzerine muhallebimizi döküp kalan kadayıflı harcı da onun üzerine ekleyelim.
Tatlımızı dolapta dinlendirelim. Kadayıflı muhallebimiz servise hazır ‍
Afiyet olsun

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt