Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
200 gram çiğ kadayıf
1 kaşık şeker
1 kaşık tereyağ
1 çay bardağı ceviz yada fındık kırığı (Tercihe kalmış)
Muhallebi gereç
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
Ayrıyeten kremaya katmak için
Krem şanti
200 ml süt
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kadayıfı dondurucuda bekletelim.
Donduktan sonra didikleyelim.
Tavada rengi kızarıncaya kadar yağla kavuralım.
1 yemek kaşığı şeker ve fındığı ek edip soğumaya bırakalım.
Krem şantyi sütle çırpalım dolaba koyalım.
Kreması.Sütü tencereye koyalım.
Unu şekeri ilave edelim çırpma teliyle topaklarını açalım.
Piştikten sonra vanilya katalım.
Soğuyan kremaya krem şantiyi çırpıcı yardımıyla yeterlice karıştıralım.
Kadayıfları tepsiye yayalım.
Kremayı üzerine tertipli bir formda dökelim.
Üzerine kalan kadayıfı serpiştirelim.Afiyet olsun.
Not.
bu ölçülerle büyük dikdörtgen borcama nazaran yüksekliği ise yaklaşık birbuçuk cm kalınlığında oldu.
içindeki kremşantiden ötürü kremamsı bir dokuya sahip oluyor.
lezzet olarak ağızda akıp gidiyor.
kadayıfın çıtırlığı da öbür bir lezzet.
bu yüzden kuplara da hisse edebilirsiniz.
bu tatlı kadayıftan ötürü çok beklemeye gelmiyor.
özellikle çıtır seviyorsanız tıpkı gün yapıp tüketin.
ertesi gün kadayıf yumuşuyor.
bunu gözönünde bulundurarak yapın.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram çiğ kadayıf
1 kaşık şeker
1 kaşık tereyağ
1 çay bardağı ceviz yada fındık kırığı (Tercihe kalmış)
Muhallebi gereç
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
Ayrıyeten kremaya katmak için
Krem şanti
200 ml süt
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kadayıfı dondurucuda bekletelim.
Donduktan sonra didikleyelim.
Tavada rengi kızarıncaya kadar yağla kavuralım.
1 yemek kaşığı şeker ve fındığı ek edip soğumaya bırakalım.
Krem şantyi sütle çırpalım dolaba koyalım.
Kreması.Sütü tencereye koyalım.
Unu şekeri ilave edelim çırpma teliyle topaklarını açalım.
Piştikten sonra vanilya katalım.
Soğuyan kremaya krem şantiyi çırpıcı yardımıyla yeterlice karıştıralım.
Kadayıfları tepsiye yayalım.
Kremayı üzerine tertipli bir formda dökelim.
Üzerine kalan kadayıfı serpiştirelim.Afiyet olsun.
Not.
bu ölçülerle büyük dikdörtgen borcama nazaran yüksekliği ise yaklaşık birbuçuk cm kalınlığında oldu.
içindeki kremşantiden ötürü kremamsı bir dokuya sahip oluyor.
lezzet olarak ağızda akıp gidiyor.
kadayıfın çıtırlığı da öbür bir lezzet.
bu yüzden kuplara da hisse edebilirsiniz.
bu tatlı kadayıftan ötürü çok beklemeye gelmiyor.
özellikle çıtır seviyorsanız tıpkı gün yapıp tüketin.
ertesi gün kadayıf yumuşuyor.
bunu gözönünde bulundurarak yapın.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı