Kadayıflı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 kase dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Fıstık ceviz yahut hindistan cevizi
Kadayıflı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; su ve şekeri tencereye koyup karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
Kaynadığında altını kısıp 5 dakika daha pişirelim limonunu ekleyelim.
Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Kekin için; kadayıf hariç bütün gereçleri çırpma kabımızda karıştıralım.
En son kadayıfı ekleyip, karıştıralım kare borcama boşaltalım.
175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra 10 dakika birinci sıcağının geçmesini bekleyelim.
Oda ısısında soğumuş olan şerbetimizi kepçe yardımıyla her tarafına gelecek biçimde üzerinde gezdirelim.
Dilimleyip 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Sonrasında dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Kadayıflı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 kase dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Fıstık ceviz yahut hindistan cevizi
Kadayıflı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; su ve şekeri tencereye koyup karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
Kaynadığında altını kısıp 5 dakika daha pişirelim limonunu ekleyelim.
Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Kekin için; kadayıf hariç bütün gereçleri çırpma kabımızda karıştıralım.
En son kadayıfı ekleyip, karıştıralım kare borcama boşaltalım.
175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra 10 dakika birinci sıcağının geçmesini bekleyelim.
Oda ısısında soğumuş olan şerbetimizi kepçe yardımıyla her tarafına gelecek biçimde üzerinde gezdirelim.
Dilimleyip 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Sonrasında dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Kadayıflı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı