Son konular

Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Gereçler
11 adet baklavalık yufka
200 gr taze kadayıf
125 gr tereyağı yahut margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kadar fıstık
Ceviz içi
Şerbeti için
4 su bardağı su (250ml bardakla)
3.5 su bardağı şeker
2dilim limon

Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı Yapılışı

Tereyağı yahut margarini eritip içine sıvı yağ ek edin.
1 yufkayı tezgaha serin üzerine bir avuç kadar doğranmış kadayıf 1yemek kaşığı kadar fıstık ve parçaladığımız ceviz içinden serpiyoruz.
Çok az yağ gezdirip üç kısmını biraz katlayıp oklavayı katladığımız yere koyup sarmaya başlayalım tabanına yağı sürelim katladığımızda açılmasın aslında görsellerde gösterdim
Sardımız yufkayı oklavadayken büzüp yavaşça çıkaralım sararken de büzerken de çok sıkmayın ki patlamasın.
Oklavadan çıkardığımız yufkayı en büyük dikdörgen borcama dizelim.Ben 11 adet sığdırdım.
Başka yufkalara da birebir süreci uygulayın.
Kalan yağı üzerine fırça yardımı ile yeterlice sürün sonra kaşıkla üzerine dökün.
Evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
Tatlı sıcakken ılık şerbeti üzerine evvel yarısını dökün. 5dakika sonra öteki yarısını döküp şerbetini çekip soğuyan tatlımızı dilediğiniz üzere süsleyip kesip servis edebilirsiniz.
Şerbet yapılışı.Tencereye suyu şekeri limonu ek edip.Yaklaşık 16. 17 dakika orta ateşte kaynamaya bırakalım 16. 17dakika sonra kısık ateşte 10-12 dakika kaynatıp şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakalım.
Üzerini ister ceviz içi ister antep fıstığı tozula yanında dondurma eşliğinde size kalmış
Not: tatlımızın üzerini tepsi ile kapatmayalım ki çıtırlığını kaybetmesin
Takip ve desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket baklavalık yufka 500 gram çiğ kadayıf 1 su bardağı çekilmiş ceviz 150 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3 ,5 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka 1 paket margarin yada tereyağ (Yarısı üzerine dökülecek) 2 su bardağı kadar ceviz içi Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Birkaç damla limon Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 tane hazır baklava yufkası Antep fıstığı (yada ceviz) 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 150 gr tereyağı Hazır Yufkadan Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Baklava yufkalarına fırça yardımıyla tereyağını sürelim. Tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 18 adet baklava yufkası İri kırılmış, fındık yahut ceviz 250 gram eritilmiş tereyağ Kaymak Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker İnce dilim limon Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
İncecik Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un Açmak için; Nişasta (Buğday yahut mısır ) 1 borcam için şerbet ölçüsü 2su bardağı su 2su bardağı şeker Çeyrek limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt