Son konular

Kadife Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kadife Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay kaşığından biraz fazla toz kırmızı besin boyası
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket sıvı krema( sıvı krema yerine 1 poşet toz krem şanti de kullanabilirsiniz )

Kadife Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak muhallebiyi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Muhallebi için krema dışındaki materyalleri alıp karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz.
Bu orta kek için yumurta ve şekeri çokça çırpalım.
Yağ ve sütü ekleyip karıştıralım
Kakao ve besin boyasını da ekleyip tekrar karıştıralım.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
Yağlanmış her hangi bir tepsiye harcımızı alıp 170 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
Kürdan ile pişip pişmediğini ortasından test edelim.
Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
Daha sonra dilimleyip robotta hepsini çekelim.
Kalıbımızın alt kısmına çekilmiş kekimizin yarısını düzgün ve eşit formda yayalım.
Hafif elimizle bastıralım.
Kalıp yerine yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpalım.
Kekimizin üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalım.
Kalan çekilmiş kekimizi de en üst kata döküp eşit halde düzenleyelim.
Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Kadife Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt