Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 yumurta yarım demet maydanoz
Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon ve tuz
1 küçük çay bardağı pirinç
Köfteleri bulamak için;
2 adet yumurta
Un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Piyaz için:
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy soğan (Piyazlık doğranmış)
Yarım adet domates
Yarım adet kırmızı biber
2 adet haşlanmış yumurta
Yarım demet maydanoz
Sosu için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Tuz, pulbiber
Kıvam açmak için
Su
Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç yıkanıp üzerini geçecek kadar suda haşlayalım.
Tavaya sıvı yağ alıp kıymanın yarısı ekleyip kavuralım, rengi dönen kıymanın üzerine ince doğranmış soğan eklenip 10 dk kadar kavuralım ve baharatları ekleyelim.
Yoğurma kabının içerisine kavrulan kıymayı ve haşladığımız pirinci alıp soğumaya bırakalım.
Ardından kalan çığ kıymayı ekleyip ince kıyım maydanoz ve yumurta ekleyelip 5-6 dk yoğuralım.
Şekil verip üzerini streçleyip en az yarım saat kadar dolapda dinlendirelim.
Sonra önce una sonra yumurtaya bulayıp kızartalım.
Piyaz için;haşlanan fasulyeyi süzgece alıp süzdürelim.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, ince kıyım maydanoz, küp doğranmış domates ve kırmızı biberi alalım.
Ayrı bi kasede tahin sosunu hazırlayıp ister üzerine ister tabak da servis yapabilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsuunnn
Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 yumurta yarım demet maydanoz
Karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon ve tuz
1 küçük çay bardağı pirinç
Köfteleri bulamak için;
2 adet yumurta
Un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Piyaz için:
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy soğan (Piyazlık doğranmış)
Yarım adet domates
Yarım adet kırmızı biber
2 adet haşlanmış yumurta
Yarım demet maydanoz
Sosu için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Tuz, pulbiber
Kıvam açmak için
Su
Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç yıkanıp üzerini geçecek kadar suda haşlayalım.
Tavaya sıvı yağ alıp kıymanın yarısı ekleyip kavuralım, rengi dönen kıymanın üzerine ince doğranmış soğan eklenip 10 dk kadar kavuralım ve baharatları ekleyelim.
Yoğurma kabının içerisine kavrulan kıymayı ve haşladığımız pirinci alıp soğumaya bırakalım.
Ardından kalan çığ kıymayı ekleyip ince kıyım maydanoz ve yumurta ekleyelip 5-6 dk yoğuralım.
Şekil verip üzerini streçleyip en az yarım saat kadar dolapda dinlendirelim.
Sonra önce una sonra yumurtaya bulayıp kızartalım.
Piyaz için;haşlanan fasulyeyi süzgece alıp süzdürelim.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, ince kıyım maydanoz, küp doğranmış domates ve kırmızı biberi alalım.
Ayrı bi kasede tahin sosunu hazırlayıp ister üzerine ister tabak da servis yapabilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsuunnn
Kadınbudu Köfte Ve Patates Yatağında Tahinli Piyaz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı