Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte harcı için:
500 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kızartmak için;
Galeta unu
Yumurta
Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinç haşlanır ve süzülür.
Soğan doğranır ve tavaya çok az ölçüde sıvı yağ konarak kavrulur.
Üzerine kıymanın yarısı ek edilerek orta derecede kavrulur.
Bir kabın içine yumurta, pirinç, tuz, karabiberi kimyonu soğanlı kıymayı ve çiğ kıymayı da konulduktan sonra yoğurulur.
Köfte harcını en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırlanan harçtan toplar elde edip yassı form verilir.
Birinci olarak galeta ununa, daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batırılır.
Uygunca kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki istikameti kızartılır.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte harcı için:
500 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kızartmak için;
Galeta unu
Yumurta
Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinç haşlanır ve süzülür.
Soğan doğranır ve tavaya çok az ölçüde sıvı yağ konarak kavrulur.
Üzerine kıymanın yarısı ek edilerek orta derecede kavrulur.
Bir kabın içine yumurta, pirinç, tuz, karabiberi kimyonu soğanlı kıymayı ve çiğ kıymayı da konulduktan sonra yoğurulur.
Köfte harcını en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırlanan harçtan toplar elde edip yassı form verilir.
Birinci olarak galeta ununa, daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batırılır.
Uygunca kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki istikameti kızartılır.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı