Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Gereçler
400 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet yumurta
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Galeta unu
Yumurta
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçler haşlanır ve suyu süzülür.
Soğanlar minicik doğranır ve az sıvı yağda kavrulur.
Kıymanın yarısı soğanların içine koyulup kavrulur. Yağı düzgünce süzülüp karıştırma kabına alınır.
Pirinç ve çiğ kalan kıyma karıştırma kabına alınır. Yumurta ve baharatlar eklenir.
Yeterlice karıştırılıp yarım saat kadar soğuyup dinlenmeye bırakılır.
Güzelce yoğurulup form verilir.
Evvel galeta ununa sonra yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet yumurta
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Galeta unu
Yumurta
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçler haşlanır ve suyu süzülür.
Soğanlar minicik doğranır ve az sıvı yağda kavrulur.
Kıymanın yarısı soğanların içine koyulup kavrulur. Yağı düzgünce süzülüp karıştırma kabına alınır.
Pirinç ve çiğ kalan kıyma karıştırma kabına alınır. Yumurta ve baharatlar eklenir.
Yeterlice karıştırılıp yarım saat kadar soğuyup dinlenmeye bırakılır.
Güzelce yoğurulup form verilir.
Evvel galeta ununa sonra yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı