Kadınbudu Köfte

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
500 gram yağsız dana kıyma
1 su bardağı pilav yada 4 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı su (pirinç için)
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 yumurta sarısı (koyuyorum içine dağılmaması için)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Panelemek için malzemeler;
Yumurta
Un
Kızartmak için malzemeler;
Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan kalan pilavınızı da kullanabilirsiniz. Eğer yoksa pirinçi nişastasından arındırmak İçin yıkayın ve 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp, sonra suyunu süzelim.
Soğanı rendeleyin veya robottan geçirin.
Kıymayı 2 eşit parçaya ayıralım.Kıymanın yarısını kavuruyoruz, yarısını çiğden koyuyoruz.
Bir tavada zeytinyağının içinde soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve kıymanın yarısınıda ilave ederek kavurun.
Daha sonra maydanozu ince ince kıyalım.
Kavrulan kıymamız soğuduktan sonra, kalan çiğ kıymayı, haşlanmış pirinçi, maydanozu, yumurta sarısı, baharatları ve tuzu ekleyerek iyice yoğuralım.
Vaktiniz varsa yoğurduğumuz köftemizi bir iki saat buzdolabında bekletelim.
Köfte harcından yumurta boyutunda parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırarak oval şekilli köfteler yapın.
Tüm köftelere şekil verdikten sonra bir tabağa un,?başka bir tabaktada bir adet yumurta çırpalım ve köftelerimizi önce una, sonra yumurtaya bulayıp, kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartalım.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. Afiyet olsun
Kadınbudu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt