Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köfte harcı için;
250 gram kıyma
1 küçük uzunluk soğan
1,5 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
1 adet yumurta
5 kısım maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kızartmak için;
Galeta unu
Yumurta
Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri haşlayıp suyunu süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp tavada az ölçü sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Soğanların üzerine kıymanın yarısını ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulan soğan ve kıymanın yağını süzüp bir kaba aktarıyoruz, üzerine kalan çiğ kıymayı ve öteki bütün materyalleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Hazırladığımız harcın üzerini streç sinemayla kaplayıp buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
Daha sonra köftelere hal verip evvel çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte harcı için;
250 gram kıyma
1 küçük uzunluk soğan
1,5 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
1 adet yumurta
5 kısım maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kızartmak için;
Galeta unu
Yumurta
Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri haşlayıp suyunu süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp tavada az ölçü sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Soğanların üzerine kıymanın yarısını ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulan soğan ve kıymanın yağını süzüp bir kaba aktarıyoruz, üzerine kalan çiğ kıymayı ve öteki bütün materyalleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Hazırladığımız harcın üzerini streç sinemayla kaplayıp buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
Daha sonra köftelere hal verip evvel çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı