Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller
600 gram az yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber
Bir tutam maydanoz (Arzuya göre)
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Sıvı yağ (Kızartmak için)
Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirincimizi yıkayıp üzerine biraz su ekleyerek haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp tavaya çok az sıvı yağla kavuruyoruz.
Üzerine kıymamızın yarısını ekleyip kavuruyoruz. Sonra altını kapatıp tavayı hafif eğimli bir yere koyarak fazla yağının sızmasını sağlayıp soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra kıymamızın öbür yarısını, bir yumurtayı, pirinçimizi, tuz ve karabiberi ve maydanozu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Birinci etapta kıvamı cıvık üzere gelebilir dinlendikçe kıvam alacaktır. Vaktiniz varsa bikaç saat yada en az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Dinlenen harcımıza hafif oval hal veriyoruz. Bir tabağa galeta unu, öteki tabağa da üç yumurta kırıp biraz tuz atıp çırpıyoruz.
Tavamıza da bir ölçü sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Köftelerimizi evvel galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Kızaran köfteleri kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.
Patates kızartması yahut püre eşliğinde sıcak sıcak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
600 gram az yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber
Bir tutam maydanoz (Arzuya göre)
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Sıvı yağ (Kızartmak için)
Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirincimizi yıkayıp üzerine biraz su ekleyerek haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp tavaya çok az sıvı yağla kavuruyoruz.
Üzerine kıymamızın yarısını ekleyip kavuruyoruz. Sonra altını kapatıp tavayı hafif eğimli bir yere koyarak fazla yağının sızmasını sağlayıp soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra kıymamızın öbür yarısını, bir yumurtayı, pirinçimizi, tuz ve karabiberi ve maydanozu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Birinci etapta kıvamı cıvık üzere gelebilir dinlendikçe kıvam alacaktır. Vaktiniz varsa bikaç saat yada en az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Dinlenen harcımıza hafif oval hal veriyoruz. Bir tabağa galeta unu, öteki tabağa da üç yumurta kırıp biraz tuz atıp çırpıyoruz.
Tavamıza da bir ölçü sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Köftelerimizi evvel galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Kızaran köfteleri kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.
Patates kızartması yahut püre eşliğinde sıcak sıcak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.