Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Gereçler
500 grm dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
2 küçük soğan( varsa 1tane büyük olblr)
Karabiber
Kimyon
Tuz
Bulamak için
Un
2 yumurta
Not (İsteyen galeta unu kullanılabilir)
(Benim yumurtalarım büyüktü 2 kullandım küçük ise 3 kullanabilirsiniz))
Kızartmak için
Sıvıyağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci evvel pirincimizi yıkayıp biraz su koyup haşlıyoruz.
Kalan suyu süzüp pirinçleri soğumaya alalım.
Sonra soğanları rendeliyoruz. ( isteyen küçüklü doğrayabilir).
Tavaya az ölçü sıvı yağ koyup soğanları içine alalım biraz kavurunca kıymanın yarısı 250 gram katıyoruz güzelce kavurup soğumaya bırakalım içine tuzu ve baharatını ek edelim.
Başka yarısını ise yoğurma kabımıza alalım soğuyan pirinç ve kıymamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Yarım saat buzdolabında bekletip hal veriyoruz.
Bu ortada tavamıza yağı döküp kızmaya bırakıyoruz.
Birinci evvel una sonra yumurtaya batırıp.
Köftelerimizi kızgın yağda kızartıyoruz. Hepsi bu kadar Tadı ve lezzeti kusursuz
500 grm dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
2 küçük soğan( varsa 1tane büyük olblr)
Karabiber
Kimyon
Tuz
Bulamak için
Un
2 yumurta
Not (İsteyen galeta unu kullanılabilir)
(Benim yumurtalarım büyüktü 2 kullandım küçük ise 3 kullanabilirsiniz))
Kızartmak için
Sıvıyağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci evvel pirincimizi yıkayıp biraz su koyup haşlıyoruz.
Kalan suyu süzüp pirinçleri soğumaya alalım.
Sonra soğanları rendeliyoruz. ( isteyen küçüklü doğrayabilir).
Tavaya az ölçü sıvı yağ koyup soğanları içine alalım biraz kavurunca kıymanın yarısı 250 gram katıyoruz güzelce kavurup soğumaya bırakalım içine tuzu ve baharatını ek edelim.
Başka yarısını ise yoğurma kabımıza alalım soğuyan pirinç ve kıymamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Yarım saat buzdolabında bekletip hal veriyoruz.
Bu ortada tavamıza yağı döküp kızmaya bırakıyoruz.
Birinci evvel una sonra yumurtaya batırıp.
Köftelerimizi kızgın yağda kızartıyoruz. Hepsi bu kadar Tadı ve lezzeti kusursuz