Kağıt Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
300 gram kuşbaşı et
2 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet kapya biber ( isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz, pulbiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
Tuz ,sıcak su
Kağıt Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce etimizi güzelce kavuralım.
Patatesi küp küp doğrayıp yağlayıp baharatlayıp fırına verelim (tuz ek etmiyoruz geç pişer).
Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı, doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış biberi kavuralım.
Eti, doğranmış domatesi ve salçayı da ek edip karıştıralım.
Pişen patatesi ve etide ek edip güzelce karıştıralım.
Tuz ve baharatı da ekleyelim.
Yağlı kağıtları kare kare keselim tam ortalarına hazırladığımız materyalden koyup katlayıp tepsiye dizelim.
Sosumuzu da hazırlayıp tepsiye döküp 200 derecedeki sıcak fırına verelim biraz kızardıktan sonra çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun
Kağıt Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram kuşbaşı et
2 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet kapya biber ( isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz, pulbiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
Tuz ,sıcak su
Kağıt Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce etimizi güzelce kavuralım.
Patatesi küp küp doğrayıp yağlayıp baharatlayıp fırına verelim (tuz ek etmiyoruz geç pişer).
Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı, doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış biberi kavuralım.
Eti, doğranmış domatesi ve salçayı da ek edip karıştıralım.
Pişen patatesi ve etide ek edip güzelce karıştıralım.
Tuz ve baharatı da ekleyelim.
Yağlı kağıtları kare kare keselim tam ortalarına hazırladığımız materyalden koyup katlayıp tepsiye dizelim.
Sosumuzu da hazırlayıp tepsiye döküp 200 derecedeki sıcak fırına verelim biraz kızardıktan sonra çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun
Kağıt Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı