Son konular

Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı İçin Malzemeler
6 tane tavuk incik
500 gram mantar beyaz kültür mantar
2 tane kırmızı kapya biber
2 tane orta uzunluk havuç
1 tane orta uzunluk soğan
1 tane orta uzunluk patates
3 diş sarımsak doğranmış
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlılı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 kase kare kesilmiş kaşar peyniri

Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle inciklerimizi yıkayın kurulayın.
1 tatlı kaşığı tuz, köri ,1 tatlı kaşığı kırmızı biber,bir çay kaşığı kekik ekleyin elinizle karıştırın.
Soslayın tavayı ocağa alın.
Üzerine sıvı yağı ek edin, ısınınca içine incikleri ek edin kısık ateşte 5 dakika gerili önlü mühürleyi, bir tabağa alın.Kenarda dursun .
Bütün zerzevatları yıkayın ,kurulayın.
Hepsini birebir büyüklükte biraz iri olacak formda doğrayın.
Yağlı tavanın içine atın, harlı ateşte 5 dakika soteleyin.
Üzerine tuzunu, baharatını, salçayı ek edin karıştın.
Ocaktan alın yağlı kağıtla alufolyeyeyi tıpkı büyüklükte kare kesin.
Yağlı kağıdın ortasına bir tane kaşar koyun ,üzerine eşit ölçüde zerzevattan ek edin.
Ortasına inciği yerleştirin ,kenarlarını üst yanlışsız çekerek kapatın ,resimde gördüğünüz üzere hepsini bu türlü yapın.
Tepsiye dizin, tepsinin içine 1,5 su bardağı ılık su ek edin .
Önceden ısıttığınız 240 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın .
45-50 dakika pişiyor çatalla tavuğu denetim edin yumuşamışsa fırını kapatın, sıcak servis yapın pilavla servis yapın afiyet olsun.
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Sebzeli Kuzu İncik Tanımı İçin Materyaller 6 adet kuzu incik 5-6 tane orta uzunluk patates 2 tane büyük uzunluk havuç 5-6 tane orta uzunluk soğan 1 baş sarımsak 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ramazan Pidesi (Bugünün İftar Sofranızın Pidesi Geliyor Puf Puf) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayalama için; 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 paket yaş maya Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 2 tatlı kaşığı tuz 7-8 su bardağı un Üzeri için 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 4 tane uzun milföy (yani bölünce 8 olacak) 3 modül kalça incik 1 orta uzunluk patates 1 adet soğan 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye ben konserve kulandım Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz (damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Resimli Kağıtta Kuzu Kebabı Tarifi Kağıt kebabı tarifi resimli Kağıtta kuzu kebabı nasıl yapılır Malzemeler 500 GrKuşbaşı Kuzu Eti 1015 Tane Arpacık Soğanı 1 Su Bardağı Bezelye 2 Tane Havuc 2 Tane Patates 2 Tane Sivribiber 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Tuz Karabiber Kekik Maydanoz Yağlı Kağıt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler 5 adet kuzu incik (sayıyı kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz) 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 adet defne yaprağı 5-6 adet, tane karabiber Mantar kavurması için: 1 paket mantar 1 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt