Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Nasıl Yapılır
Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama yapılışı
Resimli Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Tarifi
imageskagittasakizlilevrekbugulamatarifiresimli5ad4552ec0b39
Malzemeler:
1 adet derisi alınmış levrek fileto
2 adet ince doğranmış domates
yarım limon (soyulup slays kesilmiş)
2 adet ince doğranmış biber
1 adet defne yaprağı
6 adet mantar(ikiye veya dorde kesilmiş)
2 diş sarımsak
1damla cam sakızı
krema
maydanoz
tereyağ
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağında sarımsak, mantar, biber sote edilir Domatesle birlikte defne yaprağı, cam sakızı, tuz karabiber katılıp, biraz su veya domates suyu ilave edilerek beş dakika daha pişirilir son olarak krema katılır
40*40 olarak kesip ıslattığımız yağlı kağıda cukur bir tabak uzerine alarak tuzlayıp biberlediğimiz levrek filetolarını ortaya koyup uzerine hazırladığımız sosu ve dilimlenmiş domates, limon, maydanoz dallarını koyup kağıdı mutfak ipiyle bohca şeklinde bağlıyoruz
170 derece’de 20 dakika fırında pişirip servise sunuyoruz
Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama yapılışı
Resimli Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Tarifi
imageskagittasakizlilevrekbugulamatarifiresimli5ad4552ec0b39
Malzemeler:
1 adet derisi alınmış levrek fileto
2 adet ince doğranmış domates
yarım limon (soyulup slays kesilmiş)
2 adet ince doğranmış biber
1 adet defne yaprağı
6 adet mantar(ikiye veya dorde kesilmiş)
2 diş sarımsak
1damla cam sakızı
krema
maydanoz
tereyağ
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağında sarımsak, mantar, biber sote edilir Domatesle birlikte defne yaprağı, cam sakızı, tuz karabiber katılıp, biraz su veya domates suyu ilave edilerek beş dakika daha pişirilir son olarak krema katılır
40*40 olarak kesip ıslattığımız yağlı kağıda cukur bir tabak uzerine alarak tuzlayıp biberlediğimiz levrek filetolarını ortaya koyup uzerine hazırladığımız sosu ve dilimlenmiş domates, limon, maydanoz dallarını koyup kağıdı mutfak ipiyle bohca şeklinde bağlıyoruz
170 derece’de 20 dakika fırında pişirip servise sunuyoruz