Kahramanmaraş Zeytinyağlı Kuru Dolması Tanımı İçin Gereçler
5 patlıcan kurusu
10biber kurusu (Ben biberi iki çeşit kullandım 5tatlı 5aci biber olmak üzere)
5 kabak kurusu
İç Gereci İçin
2 büyük uzunluk soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kasesi pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kahramanmaraş sumak ekşisi
Kahramanmaraş Zeytinyağlı Kuru Dolması Tanımı Yapılışı
Öncelikle kurularımızı tencereye atıp haşlıyoruz.
Bir yandanda soğanları yemeklik doğrayıp zeytin yağında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Salçasını ve tüm ekşi ve nane hariç tüm baharatları ek ediyoruz pirinçleri yıkayıp onuda ek ediyoruz.
Üzerine bir çay bardağı sıcak su koyup altını kısıp pilav üzere pişiriyoruz.
Suyunu çekip azıcık sıcaklığı gittikten sonra ekşi ve nanesini ek ediyoruz.
Haşladığımız kuruları doldurup tencereye diziyoruz.
Dolma suyuna tuz ve sumak eksi ilave ediyoruz ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp dolmaların içi pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun Şifa olsun
5 patlıcan kurusu
10biber kurusu (Ben biberi iki çeşit kullandım 5tatlı 5aci biber olmak üzere)
5 kabak kurusu
İç Gereci İçin
2 büyük uzunluk soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kasesi pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kahramanmaraş sumak ekşisi
Kahramanmaraş Zeytinyağlı Kuru Dolması Tanımı Yapılışı
Öncelikle kurularımızı tencereye atıp haşlıyoruz.
Bir yandanda soğanları yemeklik doğrayıp zeytin yağında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Salçasını ve tüm ekşi ve nane hariç tüm baharatları ek ediyoruz pirinçleri yıkayıp onuda ek ediyoruz.
Üzerine bir çay bardağı sıcak su koyup altını kısıp pilav üzere pişiriyoruz.
Suyunu çekip azıcık sıcaklığı gittikten sonra ekşi ve nanesini ek ediyoruz.
Haşladığımız kuruları doldurup tencereye diziyoruz.
Dolma suyuna tuz ve sumak eksi ilave ediyoruz ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp dolmaların içi pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun Şifa olsun