Kahvaltıda Patates tarifleri
Kahvaltıda patates kızartması
Yumurtalı patates malzemeleri:
3 adet patates
2 ayumurta
2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Karabiber, pul biber, kekik
Tuz
Yumurtalı patates yapılışı:
Patatesleri kup kup doğrayın
Derin bir tavaya aldığınız yağda patatesleri ara sıra karıştırarak kızartın
Tuzunu ve baharatlarını ilave edin
Tam olarak piştikten sonra bir kasede cırptığınız yumurtaları, patateslerin uzerine ilave edip, yumurta pişene kadar (12 dk) karıştırın
Afiyet olsun
imageskahvaltidapatatescesitleri5ad40500a2331
Patatesli borek malzemeleri:
4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Su
1 Kahve Fincanı Su
İci İcin:
4 Adet Patates
12 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
Yumurta Sarısı(uzerine)
Patatesli borek tarifi:
On hazırlık olarak patatesleri haşlayın Rendenin iri tarafıyla rendeleyin İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin İyice harmanlayın
İlk yufkayı duz bir zemine serin 1 cay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın İlk yufkanın uzerine surun İkinci yufkayı yerleştirin Sekiz eşit parcaya ayırın Her bir parcanın geniş tarafına patatesli harctan bir miktar koyun Sigara boreği sarar gibi sarın Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Boreklerin uzerine 2 su bardağı su serpin Buzdolabında 1 gun bekletin Uzerlerine yumurta sarısı surun Onceden ısıtılmış 180 dereceli fırında uzerleri kızarana dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
imageskahvaltidapatatescesitleri5ad405020385b
Patates kızartması malzemeleri:
1 kg patates
1 cay bardağı sıvıyağ
1 demet taze sarımsak
3 buyuk soğan
3 diş sarımsak
Karabiber, tuz
Patates kızartması yapılışı:
Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip cok hafif haşlanır Haşlanınca ateşten alınıp suyu suzdurulur Kabukları soyulup cok ince halkalar şeklinde doğranır
Soğanlar da halka halka doğranır Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 12 dakika kavrulur İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır
Bir kapta 1 corba kaşığı salca, 1 cay bardağı su ile sulandırılır 4 diş sarımsak da ezilerek salcaya katılır
Salcalı sarımsak patateslere ilave edilip birkac taşım kaynatılıp ateşten alınır Servis tabağına alınıp garnitur olarak kullanılır
Afiyet olsun
imageskahvaltidapatatescesitleri5ad405036078a
Kahvaltıda patates kızartması
Yumurtalı patates malzemeleri:
3 adet patates
2 ayumurta
2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Karabiber, pul biber, kekik
Tuz
Yumurtalı patates yapılışı:
Patatesleri kup kup doğrayın
Derin bir tavaya aldığınız yağda patatesleri ara sıra karıştırarak kızartın
Tuzunu ve baharatlarını ilave edin
Tam olarak piştikten sonra bir kasede cırptığınız yumurtaları, patateslerin uzerine ilave edip, yumurta pişene kadar (12 dk) karıştırın
Afiyet olsun
imageskahvaltidapatatescesitleri5ad40500a2331
Patatesli borek malzemeleri:
4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Su
1 Kahve Fincanı Su
İci İcin:
4 Adet Patates
12 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
Yumurta Sarısı(uzerine)
Patatesli borek tarifi:
On hazırlık olarak patatesleri haşlayın Rendenin iri tarafıyla rendeleyin İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin İyice harmanlayın
İlk yufkayı duz bir zemine serin 1 cay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın İlk yufkanın uzerine surun İkinci yufkayı yerleştirin Sekiz eşit parcaya ayırın Her bir parcanın geniş tarafına patatesli harctan bir miktar koyun Sigara boreği sarar gibi sarın Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Boreklerin uzerine 2 su bardağı su serpin Buzdolabında 1 gun bekletin Uzerlerine yumurta sarısı surun Onceden ısıtılmış 180 dereceli fırında uzerleri kızarana dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
imageskahvaltidapatatescesitleri5ad405020385b
Patates kızartması malzemeleri:
1 kg patates
1 cay bardağı sıvıyağ
1 demet taze sarımsak
3 buyuk soğan
3 diş sarımsak
Karabiber, tuz
Patates kızartması yapılışı:
Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip cok hafif haşlanır Haşlanınca ateşten alınıp suyu suzdurulur Kabukları soyulup cok ince halkalar şeklinde doğranır
Soğanlar da halka halka doğranır Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 12 dakika kavrulur İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır
Bir kapta 1 corba kaşığı salca, 1 cay bardağı su ile sulandırılır 4 diş sarımsak da ezilerek salcaya katılır
Salcalı sarımsak patateslere ilave edilip birkac taşım kaynatılıp ateşten alınır Servis tabağına alınıp garnitur olarak kullanılır
Afiyet olsun
imageskahvaltidapatatescesitleri5ad405036078a