Kahvaltıda Pratik Gözleme Tanımı (Hazır Yufkadan) İçin Materyaller
4 -5 adet yufka
2 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Harcı için
3-4 adet orta uzunluk patates
1 küçük soğan
1 er çay kaşığı domates ve biber salçası
Tuz, yaprak biber, karabiber
Kahvaltıda Pratik Gözleme Tanımı (Hazır Yufkadan) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcın hazırlanışı için 3 -4 orta uzunluk patatesi yeteri kadar haşlayalım.
Farklı bir tavada küçük küçük doğradığımız soğanı yeteri kadar sıvı yağ ile kavuralım.
1 er çay kaşığı domates ve biber salçasını ekleyip karıştıralım üzerine haşlanan patatesleri ezip ekleyip tuz atıp uygunca karıştıralım. Baharatları ekleyelim.
2 -3 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuralım. Bir yufkayı baştan sona kadar altı kesime uzun olacak formda eşit olarak keselim.
Kestiğimiz yufkanın bir kesimine hafif yağ sürerek baş tarafına iç harcımız dan koyup üçgen biçiminde katlayarak görseldeki üzere saralım.
Teflon yahut granit tavaya yeteri kadar margarin koyup sardığımız börekleri gerili önlü kızartalım ve hazır afiyet olsun deneyenlerden fotoğraf bekliyorum
İsterseniz buzluğa koyup sonra da pişirebilirsiniz çok pratik oluyor
4 -5 adet yufka
2 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Harcı için
3-4 adet orta uzunluk patates
1 küçük soğan
1 er çay kaşığı domates ve biber salçası
Tuz, yaprak biber, karabiber
Kahvaltıda Pratik Gözleme Tanımı (Hazır Yufkadan) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcın hazırlanışı için 3 -4 orta uzunluk patatesi yeteri kadar haşlayalım.
Farklı bir tavada küçük küçük doğradığımız soğanı yeteri kadar sıvı yağ ile kavuralım.
1 er çay kaşığı domates ve biber salçasını ekleyip karıştıralım üzerine haşlanan patatesleri ezip ekleyip tuz atıp uygunca karıştıralım. Baharatları ekleyelim.
2 -3 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuralım. Bir yufkayı baştan sona kadar altı kesime uzun olacak formda eşit olarak keselim.
Kestiğimiz yufkanın bir kesimine hafif yağ sürerek baş tarafına iç harcımız dan koyup üçgen biçiminde katlayarak görseldeki üzere saralım.
Teflon yahut granit tavaya yeteri kadar margarin koyup sardığımız börekleri gerili önlü kızartalım ve hazır afiyet olsun deneyenlerden fotoğraf bekliyorum
İsterseniz buzluğa koyup sonra da pişirebilirsiniz çok pratik oluyor