Kahvaltıların Vazgeçilmezi Krep Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı süt
2 yumurta
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz (Silme)
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı çörekotu
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Krep Tanımı Yapılışı
Süt ve yumurtayı güzelce çırpalım. Denetimli bir halde unumuzu ek edip pürüzsüz olması için blendırdan geçirelim. Ne çok sulu ne çok katı bir hamur olacak.
Kepçe ile hamurumuzu denetim edebiliriz akışkan olacak.
Geri kalan öbür materyalleri de ekleyip karıştırdıktan sonra varsa krep tavanız yoksa yapışmayan bir tavayı ocağa alıp 1 çay kaşığı kadar yağ her tarafına gelecek halde dökelim. (gerektiğinde bu süreci bir kere krep sonrası tekrarlayın!!!! krepleriniz hoş renk alsın ve kızdıralım.
1 kepçe krep hamurumuzdan alalım ve tavamızın bütününe yaydıralım.
Birinci tarafını harlı ateşte ikinci tarafını orta ateşte pişirip servis tabağına alalım.
Krebimizi ortadan ikiye sonra bir sefer daha ikiye katlayalım. (fotoğraftaki üzere ).
Bitene kadar bu formda devam edelim. Bitince servise hazır.
İsteğe nazaran, ortasına çokokrem, bal, reçel, (özellikle vişne reçeli muazzam yakışıyor ) marmelat, labne peynir sürebilir isterseniz de peynir, mevsimine nazaran salatalık, domates, biber, yeşillik koyarak afiyetle yiyebilirsiniz
2 su bardağı süt
2 yumurta
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz (Silme)
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı çörekotu
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Krep Tanımı Yapılışı
Süt ve yumurtayı güzelce çırpalım. Denetimli bir halde unumuzu ek edip pürüzsüz olması için blendırdan geçirelim. Ne çok sulu ne çok katı bir hamur olacak.
Kepçe ile hamurumuzu denetim edebiliriz akışkan olacak.
Geri kalan öbür materyalleri de ekleyip karıştırdıktan sonra varsa krep tavanız yoksa yapışmayan bir tavayı ocağa alıp 1 çay kaşığı kadar yağ her tarafına gelecek halde dökelim. (gerektiğinde bu süreci bir kere krep sonrası tekrarlayın!!!! krepleriniz hoş renk alsın ve kızdıralım.
1 kepçe krep hamurumuzdan alalım ve tavamızın bütününe yaydıralım.
Birinci tarafını harlı ateşte ikinci tarafını orta ateşte pişirip servis tabağına alalım.
Krebimizi ortadan ikiye sonra bir sefer daha ikiye katlayalım. (fotoğraftaki üzere ).
Bitene kadar bu formda devam edelim. Bitince servise hazır.
İsteğe nazaran, ortasına çokokrem, bal, reçel, (özellikle vişne reçeli muazzam yakışıyor ) marmelat, labne peynir sürebilir isterseniz de peynir, mevsimine nazaran salatalık, domates, biber, yeşillik koyarak afiyetle yiyebilirsiniz