Kahvaltılık Acuka Tanımı İçin Materyaller
2 kilo kapya biber
1 kilo domates
10 diş sarımsak
1 su bardağı zeytin yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı çemen tozu
1 çorba kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
Damak tadınıza nazaran tuz
Kahvaltılık Acuka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya biberlerinin içini temizleyelim. Biberleri ve domatesleri bol suyla yıkayalım. Biberleri ve domatesleri doğrayalım sonra sarımsağı da ek edip robottan geçirelim.
Daha sonra geniş bir tencereye koyarak ocağa koyup kaynatalım. 20 dakika kadar orta ateşte pişirelim sonra blenderle yeterlice ezelim.
Zeytin yağı, tereyağı baharatları ve tuzunu koyduktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte tabanı tutmaması için daima karıştırarak kaynatalım.
Suyunu çektikten sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını kapakları ile sıkıca kapatıp vakkumlayalım. Sofra bezin üstüne karşıt çevirerek koyup güzelce saralım.
Sonraki gününe kadar bekletelim. Kavanozları güneş almayan serin bir yerde koruma edelim.
Not: Kavanozu açtıktan sonra buzdolabına koyarak koruma edelim.
2 kilo kapya biber
1 kilo domates
10 diş sarımsak
1 su bardağı zeytin yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı çemen tozu
1 çorba kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
Damak tadınıza nazaran tuz
Kahvaltılık Acuka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya biberlerinin içini temizleyelim. Biberleri ve domatesleri bol suyla yıkayalım. Biberleri ve domatesleri doğrayalım sonra sarımsağı da ek edip robottan geçirelim.
Daha sonra geniş bir tencereye koyarak ocağa koyup kaynatalım. 20 dakika kadar orta ateşte pişirelim sonra blenderle yeterlice ezelim.
Zeytin yağı, tereyağı baharatları ve tuzunu koyduktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte tabanı tutmaması için daima karıştırarak kaynatalım.
Suyunu çektikten sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını kapakları ile sıkıca kapatıp vakkumlayalım. Sofra bezin üstüne karşıt çevirerek koyup güzelce saralım.
Sonraki gününe kadar bekletelim. Kavanozları güneş almayan serin bir yerde koruma edelim.
Not: Kavanozu açtıktan sonra buzdolabına koyarak koruma edelim.