Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karıştırma kabımız da yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu güzelce karıştırıyoruz.
Üzerine ele yapışmayan kulak göğsü kıvamına gelene kadar unu ek edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
Daha sonra hamurumuzu 6 eşit kesime bölüp bezeler yapıyoruz.
Tezgahımıza un serpip bir tane beze alıp tabak büyüklünde çok ince olmayacak formda açıyoruz (kalın olursa daha lezzetli oluyor)ve bir bıçak yardımı ile istediğimiz halde kesiyoruz. ).
Bütün bezeler bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
Son olarak küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ koyup, kızgın yağda hamurlarımızı önlü arkalı güzelce kızartıyoruz.
Not: Şayet hamurlarınızı kızarttığınız tavanız küçük ve derin olursa hamurlarınızın her yeri yağın içerisinde olduğu için daha çok kabaracaktır. Afiyet olsun .
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Kahvaltılık Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karıştırma kabımız da yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu güzelce karıştırıyoruz.
Üzerine ele yapışmayan kulak göğsü kıvamına gelene kadar unu ek edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
Daha sonra hamurumuzu 6 eşit kesime bölüp bezeler yapıyoruz.
Tezgahımıza un serpip bir tane beze alıp tabak büyüklünde çok ince olmayacak formda açıyoruz (kalın olursa daha lezzetli oluyor)ve bir bıçak yardımı ile istediğimiz halde kesiyoruz. ).
Bütün bezeler bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
Son olarak küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ koyup, kızgın yağda hamurlarımızı önlü arkalı güzelce kızartıyoruz.
Not: Şayet hamurlarınızı kızarttığınız tavanız küçük ve derin olursa hamurlarınızın her yeri yağın içerisinde olduğu için daha çok kabaracaktır. Afiyet olsun .