Kahvaltılık Kapya Biber Sosu Turşusu Tanımı İçin Materyaller
2 kg kırmızı kapya biber
2.5 su bardağı sirke
1.5-2 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 lisan sarımsak
Yarım demek maydanoz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kahvaltılık Kapya Biber Sosu Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kapya biberleri temizleyip küp küp doğrayınız.
Sirke, yağ, tuz bi tencereye koyup iyicene karıştırın. Damak tadınıza nazaran ekleme yapabilirsiniz.
Sirkeli karışımı hafif kaynamaya başlayınca çabucak küp olarak doğradığınız biberleri koyun ve 15-20 dk kadar kaynatın kapağı kapalı.
Sonra ne yumuşak ne sert olacak biçimde iken sarımsağı atın.
2 dk sarımsakla kaynatıp altını kapatalım.
En son maydanozu ekleyip iyicene karıştırınız.
Sonra kavanozlarınıza sıcak koyup ağzını iyicene kapatıp karşıt çevirerek bi gece karanlıkta üstü örtülü bekletip sonraki gün serin bir yere koyun ve 20 gün sonra tüketmeye hazır olacak afiyet olsun şimdiden.
2 kg kırmızı kapya biber
2.5 su bardağı sirke
1.5-2 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 lisan sarımsak
Yarım demek maydanoz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kahvaltılık Kapya Biber Sosu Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kapya biberleri temizleyip küp küp doğrayınız.
Sirke, yağ, tuz bi tencereye koyup iyicene karıştırın. Damak tadınıza nazaran ekleme yapabilirsiniz.
Sirkeli karışımı hafif kaynamaya başlayınca çabucak küp olarak doğradığınız biberleri koyun ve 15-20 dk kadar kaynatın kapağı kapalı.
Sonra ne yumuşak ne sert olacak biçimde iken sarımsağı atın.
2 dk sarımsakla kaynatıp altını kapatalım.
En son maydanozu ekleyip iyicene karıştırınız.
Sonra kavanozlarınıza sıcak koyup ağzını iyicene kapatıp karşıt çevirerek bi gece karanlıkta üstü örtülü bekletip sonraki gün serin bir yere koyun ve 20 gün sonra tüketmeye hazır olacak afiyet olsun şimdiden.