Son konular

Kahvaltılık Kavurma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kahvaltılık Kavurma Tanımı İçin Gereçler
10 kg kırmızı dana et
1.5 kg iç yağ
1 çay bardağı iri tuz

Kahvaltılık Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri minik kuşbaşı doğrayıp genişçe bir tencereye alın su ek etmiyoruz.
Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Et kendi suyunu salıp çekecektir daima denetim edin çok fala pişirmiyoruz.
Bir tık canlı kalacak.
Yağ ile de kavurma hissesini hesap edin.
Suyu fazla kalır da çekmezse suyunu süzüp alın .
Ben kalan suyu genişçe bir saklamaya alıp dondurucuda dondurduktan sonra dilim kesip kaldırıyorum çoçuklara çorbalık olarak.
En son tuzunu ekleyip karıştırın.
Tuzun erimesi için tuzu başta koymuyoruz ki eti sertleştirip pişme müddetini uzatmasın tencereyi boşaltıp içini kurulayın ve iç yağı kızan tencereye alıp kapağı kapayın.
Eriyen kadar etleri yağa ek edip kavurun .
Et rengi hafif yoğunlaşınca altını kapatıp büyük bir tepsiye yayın.
Uygunca soğuyunca buz dolabına koyup bir kaç saat dinlendirin.
Büyük dilimler halinde kare kesin.
Buzluk poşetlerine koyup dondurcuya kaldırın .
Kullanma evresinde direk tavaya alıp eritmeniz kâfi .
Bir biber, bir domates, 2 yumurta, harika olur kahvaltılara afiyet olsun.
 
Üst Alt