Kahvaltılık Pişi Tanımı İçin Gereçler
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağından bir tık fazla ılık su
Yarım paket maya
1 çay kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kahvaltılık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su ve sütü yoğurma kabına alıyoruz, mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
Şeker ve tuzunu atıp eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Daha sonra denetimli bir formda unu ekliyoruz.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat 45 dk kadar mayalamaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamura elimizle yuvarlak biçim veriyoruz ve kızgın yağda üzerine kaşık yardımıyla yağ dökerek kızartıyoruz.
Afiyet olsun
Kahvaltılık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağından bir tık fazla ılık su
Yarım paket maya
1 çay kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kahvaltılık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su ve sütü yoğurma kabına alıyoruz, mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
Şeker ve tuzunu atıp eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Daha sonra denetimli bir formda unu ekliyoruz.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat 45 dk kadar mayalamaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamura elimizle yuvarlak biçim veriyoruz ve kızgın yağda üzerine kaşık yardımıyla yağ dökerek kızartıyoruz.
Afiyet olsun
Kahvaltılık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı