Kahvaltılık Yağlı Sirkeli Yeşil Biber Tanımı İçin Materyaller
3 kg yeşil biber
5 baş sarımsak
6 adet cin biber
4 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıvı yağ
1 litre üzüm sirkesi
Kahvaltılık Yağlı Sirkeli Yeşil Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri yıkayıp suyunu süzdürelim ve sap kısımlarını temizleyelim. 2 parmak kalınlığında keselim hazır edelim. Birebir form cin biberlerini de yıkayıp ufak ufak keselim.
Sarımsaklarında kabuklarını soyup yıkayalım. Her bir diş sarımsağı 2 ye 3 e keselim. Büyük geniş bir tencereye sıvı yağı tuzu ve sirkeyi boşaltalım. Ocağın büyük gözüne alıp altını yüksek ayar açalım.
Sirkeli karışım ısınınca biberlerin ve sarımsakların yarısını boşaltalım. Orta ara karıştırıp biberler sararana dek ocakta kaynatalım.
Biberler sararınca süzgeç yardımı ile tepsiye aktaralım. Biber ve sarımsakları başka kalan yarısını da bu formda sarartalım ve tepsiye kalan sirkeli yağlı suyu ile birlikte dökelim soğumaya bırakalım.
Soğuyunca biberler kavanoza koyup kalan suyunu üzerine dökelim ve buzdolabında koruma edelim. Sıcak ortama koymayın buzdolabında koruma edin. 2 sene kadar dolapta dursa birşey olmayacaktır. Kahvaltılarınızda çok hoş farklı bir lezzet. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kahvaltılık Yağlı Sirkeli Yeşil Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 kg yeşil biber
5 baş sarımsak
6 adet cin biber
4 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıvı yağ
1 litre üzüm sirkesi
Kahvaltılık Yağlı Sirkeli Yeşil Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri yıkayıp suyunu süzdürelim ve sap kısımlarını temizleyelim. 2 parmak kalınlığında keselim hazır edelim. Birebir form cin biberlerini de yıkayıp ufak ufak keselim.
Sarımsaklarında kabuklarını soyup yıkayalım. Her bir diş sarımsağı 2 ye 3 e keselim. Büyük geniş bir tencereye sıvı yağı tuzu ve sirkeyi boşaltalım. Ocağın büyük gözüne alıp altını yüksek ayar açalım.
Sirkeli karışım ısınınca biberlerin ve sarımsakların yarısını boşaltalım. Orta ara karıştırıp biberler sararana dek ocakta kaynatalım.
Biberler sararınca süzgeç yardımı ile tepsiye aktaralım. Biber ve sarımsakları başka kalan yarısını da bu formda sarartalım ve tepsiye kalan sirkeli yağlı suyu ile birlikte dökelim soğumaya bırakalım.
Soğuyunca biberler kavanoza koyup kalan suyunu üzerine dökelim ve buzdolabında koruma edelim. Sıcak ortama koymayın buzdolabında koruma edin. 2 sene kadar dolapta dursa birşey olmayacaktır. Kahvaltılarınızda çok hoş farklı bir lezzet. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kahvaltılık Yağlı Sirkeli Yeşil Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı