SoruCevap
Yeni Üye
Kahvaltıya Çemen Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kırmızı pul biber
Çamanlık baharat
3 litre kemik suyu
6-7 baş sarımsak
Kahvaltıya Çemen Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemik suyunu kaynatıp, sıcak şekilde bekletin.
Biber ve baharatları büyük bir kapta karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz kemik suyunu yavaş yavaş biberin üzerine karıştırarak ekleyin.
Suyun tamamından 1 su bardağı ayırıp sürekli karıştırarak ekleyin.
En sona rondodan sarımsakları çekip içine ekleyin ve çokça karıştırın.
Üzerini bir kapak tepsi gibi herhangi bir şeyle kapak görevi görecek şeklide kapatın.
Üzeri kapalı şekilde yarım saat bekleyin ve koyulaşmış durumda ise kalan suyunda ekleyip karıştırın.
Kıvamı çok önemli çünkü biber durdukça suyunu çekecek ve katılaşacaktır. Kontrollü olmak lazım. Kahvaltılarda, özellikle tost içinde ve poğaçalarda çok güzel bir tat elde edersiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Kahvaltıya Çemen Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo kırmızı pul biber
Çamanlık baharat
3 litre kemik suyu
6-7 baş sarımsak
Kahvaltıya Çemen Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemik suyunu kaynatıp, sıcak şekilde bekletin.
Biber ve baharatları büyük bir kapta karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz kemik suyunu yavaş yavaş biberin üzerine karıştırarak ekleyin.
Suyun tamamından 1 su bardağı ayırıp sürekli karıştırarak ekleyin.
En sona rondodan sarımsakları çekip içine ekleyin ve çokça karıştırın.
Üzerini bir kapak tepsi gibi herhangi bir şeyle kapak görevi görecek şeklide kapatın.
Üzeri kapalı şekilde yarım saat bekleyin ve koyulaşmış durumda ise kalan suyunda ekleyip karıştırın.
Kıvamı çok önemli çünkü biber durdukça suyunu çekecek ve katılaşacaktır. Kontrollü olmak lazım. Kahvaltılarda, özellikle tost içinde ve poğaçalarda çok güzel bir tat elde edersiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Kahvaltıya Çemen Tarifi Fotoğraflı Yapılışı