Kahveli Cikolatalı Pastam Tarifi İcin Malzemeler Pandispanya icin;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım cay bardağı sıcak su
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak icin:
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı granul kahve
Kreması icin:
*3 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı granul kahve
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj icin;
*1 kutu krema (200ml)
*200 gram bitter cikolata
Suslemek icin;
*Kahve draje
*Cikolata parcacıkları
Kahveli Cikolatalı Pastam Tarifi Yapılışı Bol kahve aromalı, dışı cikolata kaplı bu pastayı kendim uydurdum Umarım beğenirsiniz!
BEN RESİMLERDE TARİFİN YARISINI YAPTIM, ŞUTFEN ŞAŞIRMAYIN, TARİF 24cm KALIP VE 12 KİŞİ İCİNDİR
1
*Oncelikle soğusun diye kremasını hazırlayalım
*Bir tencerede sut, şeker, nişasta, un ve granul kahveyi karıştırıp kaynatalım
*Kaynayınca icine bir paket vanilya ekleyip soğumaya bırakalım
*Pandispanya icin yumurta, şeker ve vanilyayı 5 dakika yuksek devirde cırpalım
*Su ekleyerek karıştıralım
*Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve hamurumuzu karıştıralım
*Yağlanmış 24cm kalıpta ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika pişirelim ve ardından soğumaya bırakalım
*Bu esnada ganajımızı hazırlayalım
*Krema bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır, ama kaynatılmaz
*İcine bitter cikolata ilave edilir ve eritilir Tamamen homojen bir kıvam alınca soğumaya bırakılır
*Pandispanya uc ayrı katman olacak şekilde kesilir
*Granul kahve ve soğuk su karıştırılır ve kaşık yardımı ile her katmana eşit olacak şekilde gezdirilir
*Hazırlamış olduğumuz kremayı bir yemek kaşığı tereyağı ilave ederek cırpalım Ardından pandispanyanın arasına surulur ve pasta katlanır
*Tamamen soğumuş olan ganajımız mikser ile iyice kopurup kabarana dek cırpılır Bu biraz zaman alabilir ama merak buyurmayın, olacaktır Onemli olan ganajın tamamen soğuk olması
*Ganaj pastanın uzerini ve etrafını kaplayacak şekilde her yerine surulur
*Dilediğiniz şekil susleyebilirsiniz Pasta biraz buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir Afiyet olsun!
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım cay bardağı sıcak su
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak icin:
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı granul kahve
Kreması icin:
*3 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı granul kahve
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj icin;
*1 kutu krema (200ml)
*200 gram bitter cikolata
Suslemek icin;
*Kahve draje
*Cikolata parcacıkları
Kahveli Cikolatalı Pastam Tarifi Yapılışı Bol kahve aromalı, dışı cikolata kaplı bu pastayı kendim uydurdum Umarım beğenirsiniz!
BEN RESİMLERDE TARİFİN YARISINI YAPTIM, ŞUTFEN ŞAŞIRMAYIN, TARİF 24cm KALIP VE 12 KİŞİ İCİNDİR
1
*Oncelikle soğusun diye kremasını hazırlayalım
*Bir tencerede sut, şeker, nişasta, un ve granul kahveyi karıştırıp kaynatalım
*Kaynayınca icine bir paket vanilya ekleyip soğumaya bırakalım
*Pandispanya icin yumurta, şeker ve vanilyayı 5 dakika yuksek devirde cırpalım
*Su ekleyerek karıştıralım
*Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve hamurumuzu karıştıralım
*Yağlanmış 24cm kalıpta ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika pişirelim ve ardından soğumaya bırakalım
*Bu esnada ganajımızı hazırlayalım
*Krema bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır, ama kaynatılmaz
*İcine bitter cikolata ilave edilir ve eritilir Tamamen homojen bir kıvam alınca soğumaya bırakılır
*Pandispanya uc ayrı katman olacak şekilde kesilir
*Granul kahve ve soğuk su karıştırılır ve kaşık yardımı ile her katmana eşit olacak şekilde gezdirilir
*Hazırlamış olduğumuz kremayı bir yemek kaşığı tereyağı ilave ederek cırpalım Ardından pandispanyanın arasına surulur ve pasta katlanır
*Tamamen soğumuş olan ganajımız mikser ile iyice kopurup kabarana dek cırpılır Bu biraz zaman alabilir ama merak buyurmayın, olacaktır Onemli olan ganajın tamamen soğuk olması
*Ganaj pastanın uzerini ve etrafını kaplayacak şekilde her yerine surulur
*Dilediğiniz şekil susleyebilirsiniz Pasta biraz buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir Afiyet olsun!