Kahveli Pasta (Yalancı Tiramisu) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt (Kek daha çok ıslak olsun isterseniz 2,5-3 yapabilirsiniz)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı granül kahve
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
1 paket kremşanti
Kahveli Pasta (Yalancı Tiramisu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kekin materyallerini sırayla çırpın (Toz eserleri eleyerek eklerseniz daha hoş kabarıyor) yağlanmış borcama dökün. 180 derece fırında denetimli biçimde pişirin.
O sırada muhallebi için süt, un, şeker, nişastayı ekleyin. Karıştırın ve ocağa alın. Karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca granül kahve ve yağı ekleyin. Biraz ılıyınca kremşantiyi de ekleyip mikserle çırpın.
Keki ıslatmak için olan materyalleri karıştırın (Şeker ve kahve çözünene kadar) kek pişince birinci sıcaklığı geçtikten sonra (1-2dk) ıslatmak için hazırladığımız karışımı dökün. Üstüne de hazırladığımız muhallebiyi ekleyin.
Dolapta birkaç saat hatta bir gün dinlenirse daha lezzetli oluyor.
Dilimlemeden evvel üzerine kakao dökebilirsiniz. Ben tercih etmedim. Tadı çok ağır ya da çok tatlı olmuyor. Ancak enteresan bir halde de tek dilimi kesiyor insanı. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kahveli Pasta (Yalancı Tiramisu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt (Kek daha çok ıslak olsun isterseniz 2,5-3 yapabilirsiniz)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı granül kahve
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
1 paket kremşanti
Kahveli Pasta (Yalancı Tiramisu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kekin materyallerini sırayla çırpın (Toz eserleri eleyerek eklerseniz daha hoş kabarıyor) yağlanmış borcama dökün. 180 derece fırında denetimli biçimde pişirin.
O sırada muhallebi için süt, un, şeker, nişastayı ekleyin. Karıştırın ve ocağa alın. Karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca granül kahve ve yağı ekleyin. Biraz ılıyınca kremşantiyi de ekleyip mikserle çırpın.
Keki ıslatmak için olan materyalleri karıştırın (Şeker ve kahve çözünene kadar) kek pişince birinci sıcaklığı geçtikten sonra (1-2dk) ıslatmak için hazırladığımız karışımı dökün. Üstüne de hazırladığımız muhallebiyi ekleyin.
Dolapta birkaç saat hatta bir gün dinlenirse daha lezzetli oluyor.
Dilimlemeden evvel üzerine kakao dökebilirsiniz. Ben tercih etmedim. Tadı çok ağır ya da çok tatlı olmuyor. Ancak enteresan bir halde de tek dilimi kesiyor insanı. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kahveli Pasta (Yalancı Tiramisu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı