Kakaolu Borcam Pastası Tanımı İçin Materyaller
2 tane yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un (Elenmiş)
1 yemek kaşığı kakao
60 gram tereyağı yahut margarin
Muhallebi için
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı kremşanti
Üzeri için
Hazır çikolatalı sos
Kakaolu Borcam Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar uygunca çırpalım, sonra bütün sıvı gereçleri ekleyip uygunca karıştıralım.
Akabinde sırayla vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ek edip çırpma teli ile pürüzsüz olacak biçimde karıştıralım.
Elenmiş kakaoyu da ek edip 3-4 dakika kadar çırpma sürecine devam edelim son olarak eritilmiş ve ılıtılmış margarin ekleyip uygunca karıştıralım.
Yağlanmış küçük uzunluk borcam tepsiye kek harcını dökelim evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Muhallebi için sütü, toz şekeri ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim vanilya ek edelim güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
Krema soğuduktan sonra yarım çay bardağı krem şantiyi ek edip 4-5 dakika kadar çırpalım.
Muhallebiyi kekin üzerine döküp yayalım buzdolabına kaldıralım.
Çikolatalı sosun yarısını paketin üzerinde yazdığı halde pişirip kabuk tutmaması için orta sıra karıştırarak soğutalım.
Büsbütün soğuduktan sonra pastamızı dolaptan alıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim tekrar buzdolabına kaldıralım 4-5 saat dinlendirip istediğimiz üzere kesip süsleyip servis edelim.
2 tane yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un (Elenmiş)
1 yemek kaşığı kakao
60 gram tereyağı yahut margarin
Muhallebi için
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı kremşanti
Üzeri için
Hazır çikolatalı sos
Kakaolu Borcam Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar uygunca çırpalım, sonra bütün sıvı gereçleri ekleyip uygunca karıştıralım.
Akabinde sırayla vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ek edip çırpma teli ile pürüzsüz olacak biçimde karıştıralım.
Elenmiş kakaoyu da ek edip 3-4 dakika kadar çırpma sürecine devam edelim son olarak eritilmiş ve ılıtılmış margarin ekleyip uygunca karıştıralım.
Yağlanmış küçük uzunluk borcam tepsiye kek harcını dökelim evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Muhallebi için sütü, toz şekeri ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim vanilya ek edelim güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
Krema soğuduktan sonra yarım çay bardağı krem şantiyi ek edip 4-5 dakika kadar çırpalım.
Muhallebiyi kekin üzerine döküp yayalım buzdolabına kaldıralım.
Çikolatalı sosun yarısını paketin üzerinde yazdığı halde pişirip kabuk tutmaması için orta sıra karıştırarak soğutalım.
Büsbütün soğuduktan sonra pastamızı dolaptan alıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim tekrar buzdolabına kaldıralım 4-5 saat dinlendirip istediğimiz üzere kesip süsleyip servis edelim.