Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
125g oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir)
Şerbeti için;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
Süslemek için;
İsteğe bağlı olarak
Ceviz tozu (parçaları)
Antep fıstığı tozu
Hindistan cevizi
Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ıslak kurabiyemizin şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp 6-7 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Birinci olarak yumurta ,şeker ,sıvı yağ ve margarini el yahut mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
Daha sonra un,kakao ,kabartma tozu ve şekerli vanilini de ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Tepsimize yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları tepsiye aşikâr boşluklarla diziyoruz.
170 derece fırında 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra (2-3dk )soğuyan şerbette tek tek (3-4 saniye) bekletip sunum tabağı yahut büyük borcama alıyoruz.
Tüm kurabiyeleri şerbete buladıktan sonra üzerini ister hindistan cevizi ,antep fıstığı tozu, ceviz modülleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
125g oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir)
Şerbeti için;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
Süslemek için;
İsteğe bağlı olarak
Ceviz tozu (parçaları)
Antep fıstığı tozu
Hindistan cevizi
Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ıslak kurabiyemizin şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp 6-7 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Birinci olarak yumurta ,şeker ,sıvı yağ ve margarini el yahut mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
Daha sonra un,kakao ,kabartma tozu ve şekerli vanilini de ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Tepsimize yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları tepsiye aşikâr boşluklarla diziyoruz.
170 derece fırında 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra (2-3dk )soğuyan şerbette tek tek (3-4 saniye) bekletip sunum tabağı yahut büyük borcama alıyoruz.
Tüm kurabiyeleri şerbete buladıktan sonra üzerini ister hindistan cevizi ,antep fıstığı tozu, ceviz modülleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı