Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı
1 çay bardağı toz şeker
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlayalım ,soğusun. Şekerle suyu ocağa alıp eriyene kadar karıştıralım.
Sonra beşdakika kaynasın kâfi soğumaya bırakalım.
Yumurta tereyağı oda ısısında olmalı.
Un hariç tüm gereçleri karıştıralım.
Sonra yavaş yavaş unu ekliyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak biçim verelim.
Önceden ısıttığımız 250 derecede pişirelim.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üstüne dökelim.
İki saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Vaktiniz varsa bir gece beklerse daha yeterli olur.
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı
1 çay bardağı toz şeker
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlayalım ,soğusun. Şekerle suyu ocağa alıp eriyene kadar karıştıralım.
Sonra beşdakika kaynasın kâfi soğumaya bırakalım.
Yumurta tereyağı oda ısısında olmalı.
Un hariç tüm gereçleri karıştıralım.
Sonra yavaş yavaş unu ekliyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak biçim verelim.
Önceden ısıttığımız 250 derecede pişirelim.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üstüne dökelim.
İki saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Vaktiniz varsa bir gece beklerse daha yeterli olur.
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı