Kakaolu Kek Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 su bardağı şeker (Toz)
1.5 su bardağı un
7 kaşık yoğurt (Yoğurt yoksa süt ekleyebilirsiniz)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2.5 kaşık kakao
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bir kap alınır ve yumurta ile şeker köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpılır.
Sütü (yoğurdu) ve yağı kabımıza aktaralım ve 1-2 dk daha çırpılır.
Daha sonra unu ,kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini kaba ekliyoruz biraz daha çırpıyoruz.
Kek kalıbımızı ( tepsiyi ) güzelce yağlıyoruz ve kek karışımımızı kalıbımıza döküyoruz.
Yaklaşık 170-180 dereceye ayarlıyoruz ve kekimizi 30-40 dk ortada denetim ederek pişiriyoruz.
Pişince kekimizi çıkarıyoruz ve biraz soğutuyoruz.
Daha sonra (isteyen süsleyebilir) kesip sunumumuzu tamamlıyoruz afiyet olsun…
2 yumurta
1 su bardağı şeker (Toz)
1.5 su bardağı un
7 kaşık yoğurt (Yoğurt yoksa süt ekleyebilirsiniz)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2.5 kaşık kakao
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak bir kap alınır ve yumurta ile şeker köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpılır.
Sütü (yoğurdu) ve yağı kabımıza aktaralım ve 1-2 dk daha çırpılır.
Daha sonra unu ,kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini kaba ekliyoruz biraz daha çırpıyoruz.
Kek kalıbımızı ( tepsiyi ) güzelce yağlıyoruz ve kek karışımımızı kalıbımıza döküyoruz.
Yaklaşık 170-180 dereceye ayarlıyoruz ve kekimizi 30-40 dk ortada denetim ederek pişiriyoruz.
Pişince kekimizi çıkarıyoruz ve biraz soğutuyoruz.
Daha sonra (isteyen süsleyebilir) kesip sunumumuzu tamamlıyoruz afiyet olsun…