Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tanımı İçin Gereçler
Keki için :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Kakaolu kreması için :
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 poşet kremşanti
3 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın, fırını 180 derecede ısıtın.
Yumurtaları tozşekerle tel çırpıcı ile elinizde iki dakika kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ek edin kek hamurunu hazırlayın.
Kalıba dökün, fırında 20, 25 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken kakaolu kremasını hazırlayın, tencerenin içine un, nişasta, tereyağı, kakao ve vanilyayı alın.
Sütü yavaş yavaş ekleyerek, telle çırparak karıştırın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen kremayı beş dakika kadar bekletin ortada kabuk tutmaması için karıştırın daha sonra sıcakken içine kremşantiyi ek edin, telle çırparak kremayla birlikte homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Keki kalıptan çıkarın, çabucak ortasına sıcak kremayı dökün, düzeltin, üzerine dilediğiniz birşeyler ekleyebilirsiniz (Kavrulmuş fındık kesimleri, bisküvi kırıntısı üzere ) yahut yalnızca kakao eleyebilirsiniz.
Bundan sonrası kekinizi en az üç saat kadar dinlendirin, ne kadar uzun müddet bekletirseniz tadı lezzeti yaş pasta üzere olacaktır ,, afiyetler olsun.
Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Kakaolu kreması için :
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 poşet kremşanti
3 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın, fırını 180 derecede ısıtın.
Yumurtaları tozşekerle tel çırpıcı ile elinizde iki dakika kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ek edin kek hamurunu hazırlayın.
Kalıba dökün, fırında 20, 25 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken kakaolu kremasını hazırlayın, tencerenin içine un, nişasta, tereyağı, kakao ve vanilyayı alın.
Sütü yavaş yavaş ekleyerek, telle çırparak karıştırın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen kremayı beş dakika kadar bekletin ortada kabuk tutmaması için karıştırın daha sonra sıcakken içine kremşantiyi ek edin, telle çırparak kremayla birlikte homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Keki kalıptan çıkarın, çabucak ortasına sıcak kremayı dökün, düzeltin, üzerine dilediğiniz birşeyler ekleyebilirsiniz (Kavrulmuş fındık kesimleri, bisküvi kırıntısı üzere ) yahut yalnızca kakao eleyebilirsiniz.
Bundan sonrası kekinizi en az üç saat kadar dinlendirin, ne kadar uzun müddet bekletirseniz tadı lezzeti yaş pasta üzere olacaktır ,, afiyetler olsun.
Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı