Son konular

Kakaolu Pandispanya Yumuşacık Dokusuyla Nişastasız Videolu

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Kakaolu Pandispanya Yumuşacık Dokusuyla Nişastasız Tanımı İçin Malzemeler
5 adet oda sıcaklığında yumurta (Sarısı ve beyazı farklı çırpılacak, yumurta beyazına 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz ek edin )
1 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilin
1/2 (yarım) çay bardağı kaynar su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un ( ben 1,5 kattım biraz fazla geldi )
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu

Kakaolu Pandispanya Yumuşacık Dokusuyla Nişastasız Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle oda sıcaklığında olan yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
Yumurta beyazın çırpma kasesi katiyetle tertemiz ve kup kuru olması gerekiyor çünkü yumurta akı kabarmayacaktır. Tabiiki yumurtanın bir damla sarısı da akına karışmamasına itina gösterin.
Yumurta akına 1/2 çay kaşığı tuz ek edin.
Yumurta sarısına da tozşekeri ve vanilyayı ,yumurta akları yüksek periyotta çırpalım ( çırpma telinin de tertemiz ve kuru olması gerekiyor )
Aklar traş köpüğü üzere köpürdüyse yumurta sarılarını da 5-6 dakika çırpalım ( bembeyaz olana kadar ) ve çırpma esnasında kaynar suyu da ek edelim.
Bembeyaz olan yumurta sarılarına artık de elekten geçirdiğimiz kuru materyalleri ek edelim ve dikkatlice yedirelim.
Yumurta akını da bir spatula ile kek harcına yedirelim ( fazla sönmemesine dikkat edin )
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ( ben çember kullandım )
Kenarlarını yağlamamanız gerekiyor yoksa kekiniz muhakkak kabarmaz.
180 derece alt/üst ayarda evvelden ısıtılmış fırında pandispanyayı 35-40 dakika kadar pişirelim. Lütfen fırın kapağını 35 dakikadan evvel açmayın yoksa kek söner. 35 dakika sonra bir kürdan testi yapabilirsiniz. Şayet kürdanda kek harcı yapışmıyorsa pandispanyanız pişmiş demektir.
Pandispanyayı fırından çıkartın ve soğuyana kadar ellemeyin.
Soğuduktan sonra ikiye yahut üçe bölebilirsiniz. Kesinlikle yaş pastanızda bu tanımı deneyin derim.
Kakaolu Pandispanya Yumuşacık Dokusuyla Nişastasız Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt