Kakaolu Pankek (Yumurtasız) Tanımı İçin Materyaller
300 ml süt (1, 5 su bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
Yaklaşık 10 yemek kaşığı un
Üzerine gezdirmek için
Bal, reçel vb. (isteğe bağlı)
Kakaolu Pankek (Yumurtasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı eritilip öteki materyallerle karıştırılarak homojen bir manzara elde edene kadar çırpılır.
Yanmaz yapışmaz tava ısıtılarak hazırlanan hamur; kaşık kaşık, aralıklı bir formda tavaya dökülür. Aksi çevrilip her iki tarafı pişirilir.
Servis esnasında istenirse bal yahut reçel üzere tatlılar pankeklerin üzerinde gezdirilebilir. Afiyet olsun Not: kek kıvamında akışkan bir hamur elde edilmeli. Bu sebeple un, denetimli eklenmeli.
300 ml süt (1, 5 su bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
Yaklaşık 10 yemek kaşığı un
Üzerine gezdirmek için
Bal, reçel vb. (isteğe bağlı)
Kakaolu Pankek (Yumurtasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı eritilip öteki materyallerle karıştırılarak homojen bir manzara elde edene kadar çırpılır.
Yanmaz yapışmaz tava ısıtılarak hazırlanan hamur; kaşık kaşık, aralıklı bir formda tavaya dökülür. Aksi çevrilip her iki tarafı pişirilir.
Servis esnasında istenirse bal yahut reçel üzere tatlılar pankeklerin üzerinde gezdirilebilir. Afiyet olsun Not: kek kıvamında akışkan bir hamur elde edilmeli. Bu sebeple un, denetimli eklenmeli.