Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
125 gram margarin
3 yemek kaşığı bardağı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un (1,5-2 su bardağı kadar)
Bulamak için;
Mavi haşhaş
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 parça limon
Üzeri için;
Sürülebilir çikolata
Ceviz
Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir kaba alıp pişirmeye başladım. Kaynanama başladıktan 5 dakika sonra altını kapattım soğumaya bıraktım.
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurdan parçalar alarak yuvarlarım haşhaşa buladım. Borcama dizdim. Benim tatlılarım biraz büyük boy oldu ve 13 adet çıktı.
Önceden ısıtılmış 170derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirdim. İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döktüm.
Tatlı şerbeti tamamen çekince, cevizlerin altına çikolata sürüp tatlıların üzerine koydum. Tatlımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun
Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
125 gram margarin
3 yemek kaşığı bardağı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un (1,5-2 su bardağı kadar)
Bulamak için;
Mavi haşhaş
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 parça limon
Üzeri için;
Sürülebilir çikolata
Ceviz
Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir kaba alıp pişirmeye başladım. Kaynanama başladıktan 5 dakika sonra altını kapattım soğumaya bıraktım.
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurdan parçalar alarak yuvarlarım haşhaşa buladım. Borcama dizdim. Benim tatlılarım biraz büyük boy oldu ve 13 adet çıktı.
Önceden ısıtılmış 170derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirdim. İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döktüm.
Tatlı şerbeti tamamen çekince, cevizlerin altına çikolata sürüp tatlıların üzerine koydum. Tatlımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun
Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı