Resimli Kakaolu Sutlu Tatlı Tarifleri
Sut ve kakao tatlıların ayrılmaz ikilisidir İşte bu muthiş ikiliyle hazırlayabilceğiniz basit ve guzel tatlılar
KAKAOLU SUP
imageskakaolusutlutatlilar5ad3d394be8e2
Malzemeler
1 paket kakao
Cikolata rendesi
Antepfıstığı ici
1 yumurta
3 corba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre sut
Yapılışı
Butun malzemeler derince bir tencereye konur Mikser yardımıyla iyice karıştırılır Daha sonra karıştırmaya devam edilerek kaynatılır Piştikten sonra soğumaya bırakılır Soğuyunca yine mikser yardımıyla bir kez daha cırpılır Kaselere dokulur
Supangle
imageskakaolusutlutatlilar5ad3d39882c0e
Malzemeler
4 su bardağı sut
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter cikolata
antep fıstığı
hindistan cevizi
Yapılışı
Mikserle cırpılan yumurta ve sutun icine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice cırpılır Karışım ateş ustune alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın icine bitter cikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Ustunde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dovulmuş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile suslenebilir
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı sut
6 adet yumurta
2,5 corba kaşığı kakao
12 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 corba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir kaba alın 1 su bardağı sutu azar azar dokerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın Kalan sutu tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Margarin?i ekleyip iyice cırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip cırpın Yumurta aklarını mikserler kar halinde cırpın ve karışıma ilave edin Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dokun Onceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 2530 dakika pişirin Sıcak servis yapılmalıdır
KAKAOLU MUHALLEBİ
imageskakaolusutlutatlilar5ad3d39ab4a52
MALZEMELER
4 su bardağı sut
1 corba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr princ unu
Yapılışı:
Pirinc ununu ve şekeri bir tencereye koyun Uzerine sutu ilave edip pirinc ununu sutle ezin Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, icine kakaoyu kanştırın Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı gorulecek şekilde boşaltın Soğutup, servis yapın
Sut ve kakao tatlıların ayrılmaz ikilisidir İşte bu muthiş ikiliyle hazırlayabilceğiniz basit ve guzel tatlılar
KAKAOLU SUP
imageskakaolusutlutatlilar5ad3d394be8e2
Malzemeler
1 paket kakao
Cikolata rendesi
Antepfıstığı ici
1 yumurta
3 corba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre sut
Yapılışı
Butun malzemeler derince bir tencereye konur Mikser yardımıyla iyice karıştırılır Daha sonra karıştırmaya devam edilerek kaynatılır Piştikten sonra soğumaya bırakılır Soğuyunca yine mikser yardımıyla bir kez daha cırpılır Kaselere dokulur
Supangle
imageskakaolusutlutatlilar5ad3d39882c0e
Malzemeler
4 su bardağı sut
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter cikolata
antep fıstığı
hindistan cevizi
Yapılışı
Mikserle cırpılan yumurta ve sutun icine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice cırpılır Karışım ateş ustune alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın icine bitter cikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Ustunde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dovulmuş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile suslenebilir
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı sut
6 adet yumurta
2,5 corba kaşığı kakao
12 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 corba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir kaba alın 1 su bardağı sutu azar azar dokerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın Kalan sutu tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Margarin?i ekleyip iyice cırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip cırpın Yumurta aklarını mikserler kar halinde cırpın ve karışıma ilave edin Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dokun Onceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 2530 dakika pişirin Sıcak servis yapılmalıdır
KAKAOLU MUHALLEBİ
imageskakaolusutlutatlilar5ad3d39ab4a52
MALZEMELER
4 su bardağı sut
1 corba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr princ unu
Yapılışı:
Pirinc ununu ve şekeri bir tencereye koyun Uzerine sutu ilave edip pirinc ununu sutle ezin Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, icine kakaoyu kanştırın Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı gorulecek şekilde boşaltın Soğutup, servis yapın