Kakaolu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
125 gr margarin
1 su bardağı un
1 bardak bide yarım bardağın yarısı şeker
1 litre süt
1 vanilya
2 tatlı kaşığı kakao (İsteğe bağlı arttırılabilir)
Çikolata sosu için ;
1 paket çikolata sosu
1,5 bardak süt
Arası için;
1 paket petibör büskivi
Kakaolu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 125 gr margarin bir tencerede eritiyoruz, erdikten sonra 1 bardak unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra 1 litre sütü ekleyip biraz karıştırıyoruz.
Ardından şekeri yavaş yavaş ek ediyoruz. Fokurdayana kadar karıştırıp ocağı kapatın ve içine 1 vanilyayı ekleyip çırpın.
Daha sonra çikolata sosunu hazırlamaya başlayın karıştırmayı bırakmadan fokurdayana kadar karıştırın, sonra biraz soğuk bir alana alın soğusun.
Ben dikdörtgen borcamda yapıyorum size kalmış muhallebimizi koyup, üstüne bisküvimizi koyuyoruz sonra soğumaya bıraktığımız çikolata sosu döküyoruz.
Sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun (Buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın !).
Kakaolu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
125 gr margarin
1 su bardağı un
1 bardak bide yarım bardağın yarısı şeker
1 litre süt
1 vanilya
2 tatlı kaşığı kakao (İsteğe bağlı arttırılabilir)
Çikolata sosu için ;
1 paket çikolata sosu
1,5 bardak süt
Arası için;
1 paket petibör büskivi
Kakaolu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 125 gr margarin bir tencerede eritiyoruz, erdikten sonra 1 bardak unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra 1 litre sütü ekleyip biraz karıştırıyoruz.
Ardından şekeri yavaş yavaş ek ediyoruz. Fokurdayana kadar karıştırıp ocağı kapatın ve içine 1 vanilyayı ekleyip çırpın.
Daha sonra çikolata sosunu hazırlamaya başlayın karıştırmayı bırakmadan fokurdayana kadar karıştırın, sonra biraz soğuk bir alana alın soğusun.
Ben dikdörtgen borcamda yapıyorum size kalmış muhallebimizi koyup, üstüne bisküvimizi koyuyoruz sonra soğumaya bıraktığımız çikolata sosu döküyoruz.
Sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun (Buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın !).
Kakaolu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı