Kakaolu Ve Sade Pankek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kakaolu harç için;
1 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
1-1,5 yemek kaşığı süt
Pul çikolata
Kakaolu Ve Sade Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kabın içine yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
Ardından süt, kabartma tozu, vanilya,ve un eklenerek çırpılır.
Kakaolu harç için;hamuru ikiye ayırıyoruz. Yarısına kakao ve süt ekleyip çırpıyoruz.
Tavamızı ocağa alarak ısıtalım.
Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ döküp fırçayla her tarafına sürelim.
Pankek hamurumuzdan tavamıza dökelim.
Üzeri göz göz olunca pankeklerimizi çevirip öbür taraflarının da birebir formda pişmesini sağlayalım.
Kakaolu Ve Sade Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kakaolu harç için;
1 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
1-1,5 yemek kaşığı süt
Pul çikolata
Kakaolu Ve Sade Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kabın içine yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
Ardından süt, kabartma tozu, vanilya,ve un eklenerek çırpılır.
Kakaolu harç için;hamuru ikiye ayırıyoruz. Yarısına kakao ve süt ekleyip çırpıyoruz.
Tavamızı ocağa alarak ısıtalım.
Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ döküp fırçayla her tarafına sürelim.
Pankek hamurumuzdan tavamıza dökelim.
Üzeri göz göz olunca pankeklerimizi çevirip öbür taraflarının da birebir formda pişmesini sağlayalım.
Kakaolu Ve Sade Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı