Kalamar tava tarifi Resimli Kalamar tava nasıl yapılır?
Kalamar Tava icin gerekli Malzemeler
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Corba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Un
Tuz
Sos İcin:
1 Kutu Doğranmış Domates
12 Yarım Havuc
2 Arpacık Soğanı
1 Diş Sarmısak
12 Kereviz
12 Cay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
12 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
Yapılışı:
Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım Uzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak icin)
Ayrı bir yerde unun icine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı onlu hafif pembeleşene dek kızartalım
Sos İcin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım Kerevizi aynı irilikte doğrayalım Tavaya sıcı yağı koyalım Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifce suyunu cekene dek 35 dakika kaynatalım Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim
Kalamar Tava icin gerekli Malzemeler
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Corba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Un
Tuz
Sos İcin:
1 Kutu Doğranmış Domates
12 Yarım Havuc
2 Arpacık Soğanı
1 Diş Sarmısak
12 Kereviz
12 Cay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
12 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
Yapılışı:
Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım Uzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak icin)
Ayrı bir yerde unun icine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı onlu hafif pembeleşene dek kızartalım
Sos İcin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım Kerevizi aynı irilikte doğrayalım Tavaya sıcı yağı koyalım Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifce suyunu cekene dek 35 dakika kaynatalım Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim