Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket dondurulmuş kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Un
Ayçiçek yağı
Tarator sos için:
3 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kalamar için; bir kapta maden suyu, karbonat, toz şeker ve tuz karıştırılır.
Çözülen kalamarlar içine atılarak 5 dk kadar yoğurulur. Yumuşayan kalamarlar dolapta 2 saat dinlendirilir.
Tarator sos için; ekmek kırıntıları ve ceviz içi mutfak robotunda birlikte çekilir.
Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırıldıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.
Bekleyen kalamarlar una bulanıp yağda kızartılır.
Tarator sos ve yeşilliklerle servis edilir.
Not: Un olarak tercihe bağlı mısır unu da tercih edilebilir.
Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket dondurulmuş kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Un
Ayçiçek yağı
Tarator sos için:
3 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kalamar için; bir kapta maden suyu, karbonat, toz şeker ve tuz karıştırılır.
Çözülen kalamarlar içine atılarak 5 dk kadar yoğurulur. Yumuşayan kalamarlar dolapta 2 saat dinlendirilir.
Tarator sos için; ekmek kırıntıları ve ceviz içi mutfak robotunda birlikte çekilir.
Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırıldıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.
Bekleyen kalamarlar una bulanıp yağda kızartılır.
Tarator sos ve yeşilliklerle servis edilir.
Not: Un olarak tercihe bağlı mısır unu da tercih edilebilir.
Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı