Kalamar Tava Tanımı İçin Gereçler
250 gram dilimlenmiş kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Un yağ
Kalamar Tava Tanımı Yapılışı
En kıymetli noktası sosla uzun müddet bekletmek 20-24 saat ortası beklettiğinizde dışı çıtır içi lokum üzere lezzetli mi lezzetli kalamarlar elde etmiş olacaksınız.
Kalamarlar derin bir kaba alınır karbonat ve tuz eklenir 10 dakika kadar ovalanır.
Ovalama süreci nazikçe değil bastırılarak yapılır.
Kalamarlar 10 dk sonunda köpürmeli, köpürmezse bastırarak ovmaya biraz daha devam edilmeli.
Akabinde şeker eklenip biraz daha karıştırılır ve 1 şişe maden suyu eklenerek streçle sıkıca kapatılarak 1 gün dinlendirilir. Ben 20 saat beklettim.
Sonraki gün kalamalarlar yumuşamış olacak süzgeç ile kalamalarları süzüp suya tutmadan una bulanır .
Derin bir tavada kızgın yağda 4-5 dakika kızartılır.
250 gram dilimlenmiş kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Un yağ
Kalamar Tava Tanımı Yapılışı
En kıymetli noktası sosla uzun müddet bekletmek 20-24 saat ortası beklettiğinizde dışı çıtır içi lokum üzere lezzetli mi lezzetli kalamarlar elde etmiş olacaksınız.
Kalamarlar derin bir kaba alınır karbonat ve tuz eklenir 10 dakika kadar ovalanır.
Ovalama süreci nazikçe değil bastırılarak yapılır.
Kalamarlar 10 dk sonunda köpürmeli, köpürmezse bastırarak ovmaya biraz daha devam edilmeli.
Akabinde şeker eklenip biraz daha karıştırılır ve 1 şişe maden suyu eklenerek streçle sıkıca kapatılarak 1 gün dinlendirilir. Ben 20 saat beklettim.
Sonraki gün kalamalarlar yumuşamış olacak süzgeç ile kalamalarları süzüp suya tutmadan una bulanır .
Derin bir tavada kızgın yağda 4-5 dakika kızartılır.