Kalamar Tava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kalamar Tava Tanımı İçin Gereçler
250 gram dilimlenmiş kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Un yağ

Kalamar Tava Tanımı Yapılışı

En kıymetli noktası sosla uzun müddet bekletmek 20-24 saat ortası beklettiğinizde dışı çıtır içi lokum üzere lezzetli mi lezzetli kalamarlar elde etmiş olacaksınız.
Kalamarlar derin bir kaba alınır karbonat ve tuz eklenir 10 dakika kadar ovalanır.
Ovalama süreci nazikçe değil bastırılarak yapılır.
Kalamarlar 10 dk sonunda köpürmeli, köpürmezse bastırarak ovmaya biraz daha devam edilmeli.
Akabinde şeker eklenip biraz daha karıştırılır ve 1 şişe maden suyu eklenerek streçle sıkıca kapatılarak 1 gün dinlendirilir. Ben 20 saat beklettim.
Sonraki gün kalamalarlar yumuşamış olacak süzgeç ile kalamalarları süzüp suya tutmadan una bulanır .
Derin bir tavada kızgın yağda 4-5 dakika kızartılır.
 

Similar threads

  • Soru
Kalamar Tava (Tarator Sos İle) Tanımı İçin Malzemeler 1 paket dondurulmuş kalamar 1 şişe maden suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: Un Ayçiçek yağı Tarator sos için: 3 dilim bayat ekmek 3 yemek kaşığı ceviz içi 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler 1 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kekik Sosu için 1 yumurta 1 şişe maden suyu 5 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat Kızartmak için 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kalamar Tava Tanımı İçin Materyaller 400 gram kalamar 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat 1 şişe soda Bulamak için: 1/2 (yarım) su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Tarator sos : 2 çay bardağı süzme yoğurt 1 çay bardağı mayonez 2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 (yarım) su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kalamar Tava Tanımı İçin Materyaller 200 gram dondurulmuş kalamar 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı cep sodası 1 adet limon 1 çay kaşığı tuz 1 şişe maden suyu 1.5 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un Kalamar Tava Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Ayıklanmış ve dilimlenmiş kalamarları donu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü Tuz Karabiber Pul biber Kekik Sosu için; 1 şişe maden suyu 1 tane yumurta 5 yemek kaşığı un Yarım paket kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı karbonat Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuk göğsü julyon doğranır. Derin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt