Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 dolu yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)
İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika sonra limon suyu damlatın ve ocağı kapatın.
Hamuru için tereyağını tavaya alıp 1-2 dakika kaynatın. Yoğurma kabına alın ve un hariç başka gereçleri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır ve rendenin küçük tarafına hafif bastırarak açın.
İçine ceviz koyup kapatın. Biçim almış tarafı üste gelecek biçimde tepsiye sıralayın. Hamur bitene kadar birebir halde yapın.
180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 2 dakika bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
Şerbetin üst kısımlarına da gelmesi için tatlıları ortada aykırı çevirebilirsiniz. 2 saat kadar şerbette durması kâfi olacaktır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 dolu yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)
İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika sonra limon suyu damlatın ve ocağı kapatın.
Hamuru için tereyağını tavaya alıp 1-2 dakika kaynatın. Yoğurma kabına alın ve un hariç başka gereçleri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır ve rendenin küçük tarafına hafif bastırarak açın.
İçine ceviz koyup kapatın. Biçim almış tarafı üste gelecek biçimde tepsiye sıralayın. Hamur bitene kadar birebir halde yapın.
180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 2 dakika bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
Şerbetin üst kısımlarına da gelmesi için tatlıları ortada aykırı çevirebilirsiniz. 2 saat kadar şerbette durması kâfi olacaktır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı