Son konular

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağ (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı irmik
1.5 çay kaşığı karbonat
3.5 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
İçine koymak için;
Ceviz içi

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetini yapın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur için tüm materyalleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp rendenin üzerinde form verin.
Kalıbınız varsa onun üzerinde hal verin.
İçine bol ceviz koyun. Ben cevizleri parçalamadan koydum.
Tatlıları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirin.
Pişirme kısmı değerli. Güzelce kızarsın ki hamur olmasın.
Fırından çıkan tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbet ile buluşturun.
2-3 saat şerbetin içinde durup şerbeti güzelce çekmesini sağlayın.
Arada tatlıları karşıt çevirinki şerbet tatlının üzerinede değsin.
Tatlı şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.
Bu ölçülerle 24-25 adet tatlı elde ettim.

Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı yoğurt 3 dolu yemek kaşığı irmik 1 yumurta 1 paket şekerli vanilin 1 çay kaşığı kabartma tozu 3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü) İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı irmik 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı karbonat (Aktifleştirmek için birkaç damla limon) 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler 125 gr margarin (isteyen tereyağda kullanabilir) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı kaşığı irmik 1 yemek kaşığı yoğurt 1.5 çay kaşığı karbonat Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 5,5 su bardağı un Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Çeyrek limon suyu İçi için ; İri kıyım ceviz yahut fındık Katı Yağsız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ 50 gram tereyağı 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı irmik Vanilya Kabartma tozu 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt