Son konular

Kalıpsız Baton Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kalıpsız Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için
2 ,5 su bardağı süt
1 ,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
Arası için
4 tane küçük muz
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Süsleme için
Kek kırıntısı
Boncuk şeker

Kalıpsız Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebinin gereçlerini küçük bir tencereye katıp pişirelim.
Üzerine değecek halde streç sinema serelim soğumaya bırakalım.
Krem şantiyi de çırpıp dolaba kaldıralım.
Keki için yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpalım unu,kakaoyu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye harcımızı dökelim.
170 derece fırında çok kurutmadan pişirelim.
Pişen kek soğuduktan sonra uzunlamasına 3 e keselim.
Kenarlarını fazlasını alalım robottan geçirip üzerinin süslemesi için bi kenara koyalım.
Sonra 1. Kek modülünün üzerine kaşıkla süt gezdirip muhallebi sürelim ve muzları dilimleyip dizelim.
Sonra 2. Keki üzerine katalım yeniden tıpkı süreci yapalım.
Son keki de üzerine katıp muhallebiyle ince katman halinde sıvayalım.
Biraz dinlendikten sonra krem şantiyi her yerine sürelim, ben üzerine aparatla çizikler çizdim.
Sonra kek kırıntısı ve boncuk şekerleme ile süsledim,siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz Çok lezzetli bir pratik pasta,deneyeceklere afiyet olsun
Kalıpsız Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt