Kalıpta Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı şeker (Benimki hafif oldu siz çok şekerli severseniz ölçüsü arttırabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket labne (200gr)
1 paket vanilya
300 gr kedidili (3 ince paket şeklinde)(genelde paketler 2lidir ona nazaran alın)
Bisküvileri ıslatmak için
2 paket 2 si 1 ortada kahve kullandım
Yarım çay bardağı süt
Su
Üzeri için
Kakao
Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Üretimi evvel kahve için yarım çay bardağı sütün üstünü 2 bardağı tamamlayacak biçimde ılık suyla doldurdum karıştırdım.
Kalıbı suyla ıslattım fazlasını döktüm. Sonrasında kedidillerini kalıba nazaran 2ye kestim ve kalıbın çukur yerlerine yerleştirdim.
Sonrasında üzerlerine yavaşça kaşıkla kahvenin yarısını gezdirip ıslattım.
Muhallebi gereçlerini labne ve vanilin hariç bir tencereye alıp karıştırdım ve ocağa alıp göz göz olana kadar pişirdim.
Labne ve vanilini de ekleyip mikserle çırptım.
Tabanı ıslak olan kalıba (Islak değilse elinizle hafif ıslatıp yayabilirsiniz. Muhallebinin yarısını döktüm (Kalıbım sanırım biraz ince o yüzden 2 kat muhallebi aldı sizinkine 3 kat gerekebilir denetimli dökün kalıp eksiksiz dolmalı)
Üzerine kedidillerini kahveyle ıslatıp dizdim. Kahvenin çok sıcak olmamasına dikkat edelim. Ilık olması kâfi.
1 kat daha muhallebi döktüm ve tekrar kedidillerini ıslatıp üzerine dizip kalıbı güzelce dolduruyoruz. Akabinde üzerini streçle kapatıp buzdolabında en az 1 gece dinlendiriyoruz.
Servis evresinde kalıbı sunum tabağına alıp dikkatlice aykırı çeviriyoruz. Üzerine kakao serpip dilimleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kalıpta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı şeker (Benimki hafif oldu siz çok şekerli severseniz ölçüsü arttırabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket labne (200gr)
1 paket vanilya
300 gr kedidili (3 ince paket şeklinde)(genelde paketler 2lidir ona nazaran alın)
Bisküvileri ıslatmak için
2 paket 2 si 1 ortada kahve kullandım
Yarım çay bardağı süt
Su
Üzeri için
Kakao
Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Üretimi evvel kahve için yarım çay bardağı sütün üstünü 2 bardağı tamamlayacak biçimde ılık suyla doldurdum karıştırdım.
Kalıbı suyla ıslattım fazlasını döktüm. Sonrasında kedidillerini kalıba nazaran 2ye kestim ve kalıbın çukur yerlerine yerleştirdim.
Sonrasında üzerlerine yavaşça kaşıkla kahvenin yarısını gezdirip ıslattım.
Muhallebi gereçlerini labne ve vanilin hariç bir tencereye alıp karıştırdım ve ocağa alıp göz göz olana kadar pişirdim.
Labne ve vanilini de ekleyip mikserle çırptım.
Tabanı ıslak olan kalıba (Islak değilse elinizle hafif ıslatıp yayabilirsiniz. Muhallebinin yarısını döktüm (Kalıbım sanırım biraz ince o yüzden 2 kat muhallebi aldı sizinkine 3 kat gerekebilir denetimli dökün kalıp eksiksiz dolmalı)
Üzerine kedidillerini kahveyle ıslatıp dizdim. Kahvenin çok sıcak olmamasına dikkat edelim. Ilık olması kâfi.
1 kat daha muhallebi döktüm ve tekrar kedidillerini ıslatıp üzerine dizip kalıbı güzelce dolduruyoruz. Akabinde üzerini streçle kapatıp buzdolabında en az 1 gece dinlendiriyoruz.
Servis evresinde kalıbı sunum tabağına alıp dikkatlice aykırı çeviriyoruz. Üzerine kakao serpip dilimleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kalıpta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı