Son konular

Kandil Simidi Ağızda Dağılan

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı İçin Malzemeler
200 gram margarin yada tereyağ
2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine
2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı mahlep
Un kulak göğsü yumuşaklığında olsun
Üzeri için
Yumurta akı kavrulmuş susam
Yumurta sarısı çörek otu

Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar öncelikle susamı bir tava yahut tencerede kavuruyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra bi kaba margarini yumurtayı ve bütün materyalleri üst üste alıp güzelce karıştırıyoruz ve ununu ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz.
Yaptığımız hamuru 10 -15 dakika dinlendiriyoruz.
Sonra simit biçimini verip yumurta akına batırıp susama batırıyoruz. Yarısını bu formda yarısına da yumurta sarısı sürüp çörek otu döküyoruz.
180 derece fırına atıp orta ara bakalım tadı çok hoş oluyor ağızda dağılıyor afiyet olsun şimdiden.
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ veya margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1/2 (yarım) çay bardağı süt 2 yemek kaşığı sirke 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep (isterseniz) 1 paket kabartma tozu 3,5-4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ağızda Dağılan Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 250 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu 1 yumurta Un 1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe göre) Bulamak için; Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Pastane Tarzı Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ yahut margarin 1 yumurta 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 paket mahlepli kabartma tozu Normal kabartma tozu kullanılırsa 1/2 (yarım) çay kaşığı mahlep 2.5- 3 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke elma kullandım ben 1 tane yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için) 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı) 1/2 (yarım) paket kabartma tozu Aldığı kadar un Simidin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt