Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı İçin Malzemeler
200 gram margarin yada tereyağ
2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine
2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı mahlep
Un kulak göğsü yumuşaklığında olsun
Üzeri için
Yumurta akı kavrulmuş susam
Yumurta sarısı çörek otu
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar öncelikle susamı bir tava yahut tencerede kavuruyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra bi kaba margarini yumurtayı ve bütün materyalleri üst üste alıp güzelce karıştırıyoruz ve ununu ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz.
Yaptığımız hamuru 10 -15 dakika dinlendiriyoruz.
Sonra simit biçimini verip yumurta akına batırıp susama batırıyoruz. Yarısını bu formda yarısına da yumurta sarısı sürüp çörek otu döküyoruz.
180 derece fırına atıp orta ara bakalım tadı çok hoş oluyor ağızda dağılıyor afiyet olsun şimdiden.
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram margarin yada tereyağ
2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine
2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı mahlep
Un kulak göğsü yumuşaklığında olsun
Üzeri için
Yumurta akı kavrulmuş susam
Yumurta sarısı çörek otu
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar öncelikle susamı bir tava yahut tencerede kavuruyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra bi kaba margarini yumurtayı ve bütün materyalleri üst üste alıp güzelce karıştırıyoruz ve ununu ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz.
Yaptığımız hamuru 10 -15 dakika dinlendiriyoruz.
Sonra simit biçimini verip yumurta akına batırıp susama batırıyoruz. Yarısını bu formda yarısına da yumurta sarısı sürüp çörek otu döküyoruz.
180 derece fırına atıp orta ara bakalım tadı çok hoş oluyor ağızda dağılıyor afiyet olsun şimdiden.
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı