Kandil Simidi (Pastane Usulü)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
5 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı kadar un
Bulamak için;
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez
1 su bardağı kadar susam
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmezli su karışımından
Bir tutam çörek otu

Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin,sıvı yağ,yumurta,su,sirke,şeker ve tuz karıştırılır.
Kontrollü olarak un ,kabartma tozu ve mahlep eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp simit şekli verilir yarısı önce pekmezli suya sonra susama bulanıp tepsiye dizilir.
Diğer yarısına yine simit şekli verilip yumurta sarısı dürülür(yumurta sarışına 1 tatlı kaşığı pekmezli sudan ilave edip karıştırılır)
Üzerlerine çörek otu serpilip önceden ısınmış 180 derece fırında alt üst ayarda pembeleşene kadar pişirilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kandil Simidi (Pastane Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt