Kandil Simidi (Pastanelerdeki İle Bire Bir Aynı) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep (Olmasada olur)
Bir çay kaşığı kabartma tozu
5 çay bardağı un (Un miktarı değişkenlik gösterebilir lütfen dikkatli ekleyelim az da alabilir çoğaltılabilir de)
Üzeri için
1 tatlı kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı su
İsteğe göre çörekotu haşhaş susam tamamen size kalmış
125 ml lik bardak kullandım
Kandil Simidi (Pastanelerdeki İle Bire Bir Aynı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştıralım.
Daha sonra azar azar unu ekleyip hamuru yumuşak bir kıvamda toparlayalım.
İstediğimiz boyutlu şeritler yaparak yuvarlak simit şeklinde getirelim, üzerine pekmezli karışımı sürüp susama bulayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek 180 derecede pişirelim,.
Kandil Simidi (Pastanelerdeki İle Bire Bir Aynı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta sarısı
125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep (Olmasada olur)
Bir çay kaşığı kabartma tozu
5 çay bardağı un (Un miktarı değişkenlik gösterebilir lütfen dikkatli ekleyelim az da alabilir çoğaltılabilir de)
Üzeri için
1 tatlı kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı su
İsteğe göre çörekotu haşhaş susam tamamen size kalmış
125 ml lik bardak kullandım
Kandil Simidi (Pastanelerdeki İle Bire Bir Aynı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştıralım.
Daha sonra azar azar unu ekleyip hamuru yumuşak bir kıvamda toparlayalım.
İstediğimiz boyutlu şeritler yaparak yuvarlak simit şeklinde getirelim, üzerine pekmezli karışımı sürüp susama bulayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek 180 derecede pişirelim,.
Kandil Simidi (Pastanelerdeki İle Bire Bir Aynı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı